Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fasolakia




Ingredienser:
75 cl fin olivolja
2 gula lökar hackade
några vitlöksklyftor, grovhackade
6 vitpepparkorn
2 paket krossade tomater (eller byt mot färska mogna tomater)
1 ½ tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
½ kg potatis, skivad i ½ cm skivor
1 kg haricots verts eller brytbönor (gärna färska men frysta går också bra)
1 knippe persilja, sköljd och hackad

Tillagning av recept
Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i löken och låt den fräsa i 5 minuter. Lägg i vitlök, peppar och hälften av persiljan, låt fräsa i ytterligare 5 minuter. Tillsätt tomater salt och peppar och låt koka i 5 minuter. Blanda i potatisen i såsen. Lägg bönorna ovanpå, men blanda INTE ned dem, låt dem ligga ovanpå som ett lock. Vätskan skall nå upp så att det precis täcker bönlagret. Om inte, häll på mera vatten. Strö över resten av persiljan. Låt koka i ca en timme, det ska småkoka.

Det här receptet ger inte krispiga gröna bönor. De ska vara mjuka och smaka lite sött. Servera med ett gott bröd att torka upp såsen med. En bit fetaost till.

Receptet är inskickat av: Tina Norrlin, Skultuna.

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera