Rollo a lá Julia




Den här oerhört goda rätten brukar vi äta på Honeymoon Beach på Santorini. Den finns inte alltid på menyn, men när den finns måste man beställa snabbt, för den tar slut i ett nafs.

Potatisen
Potatis, skalad och skuren i bitar.
Vitlöksklyftor.
Salt, peppar, oregano.
Olivolja.

- Lägg i en ungsform.
- Ställ i ugn ca 30 minuter i ca 225 grader.
- Gör under tiden rollon (rollon ska sedan läggas i samma form som potatisen och gå klart, anpassa tiden efter storlek på rollon, behöver cirka 45-60 minuter).

Köttfärsen
Vitt kantlöst dagsgammalt bröd (mycket). Blötlagt och urkramat. (Alternativt vanligt ströbröd).
Rödlök. Fint hackad.
Vitlök. Fint hackad.
Ägg.
Nötfärs.
Salt, svartpeppar.
Oregano. Mycket.
Grönmynta/Spearmint (kyndel och mynta kan ersätta).
Mjölk/grädde. Mycket.
Vinäger. Lite.
Ströbröd. Lite.

- Blanda allt i en bunke.

Fyllning
Ägg. Hårdkokta (ca 8 minuter).
Bacon.
Paprika. Skivad.
Ost (Västerbottensost). Riven.

Fixa rullarna
Gör antingen en stor limpa eller flera små med ett ägg i varje. Nedan beskriver en 3-äggsrollo.

- Ta en klump köttfärs och forma till en båt.
- Lägg i skivad bacon, paprika, riven ost och tre ägg (på rad).
- Forma till en limpa genom att "forma upp" båtkanterna på köttfärsen.
- Ta ut potatisen som är förgräddad.
- Lägg på rollon.
- Sänk temperaturen till ca 175 grader.

Citron- och senapssky.
Citron 2-3 st Pressade.
Senap (dijon).

- Blanda citron och senap.
- Häll blandningen över potatis och rollo.
- Ställ in i ugnen och låt gå klart.
- Ös rollon då och då.

Receptet är inskickat av: Camilla

Fler grekiska recept »

Rollo a lá Julia.






Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!