Stifado från Grekland




Antal portioner: 4

Ingredienser:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
650 g grytbitar av nötkött
Smör/olja
500 g passerade tomater
1-2 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
Lite socker
1 msk vinäger
2 tsk oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 knippe schalottenlök
Salt, peppar


Tillagning av recept
1. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
2. Bryn grytbitar i smör och olja, tillsätt lök och vitlök och fräs lätt.
3. Häll i passerade tomater och rödvin så det täcker köttet.
4. Tillsätt buljongtärning, socker, vinäger, oregano, lagerblad, kanelstång, nejlika, salt och peppar.
5. Koka i 1 timme.
6. Lägg i skalad schalottenlök.
7. Koka 1 timme till.
8. Smaka av och salta och peppra ev lite till.
9. Servera med ugnsrostad potatis och någon grönsak (haricots verts).

Receptet är inskickat av: Camilla

Fler recept »

Stifado.

Stifado.





Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!