handdator

Visa fullständig version : Rosenblad är en otippat god efterrätt


Kalimera
2012-10-20, 17:06
När vi åt på Eleonas i Zaros bjöds vi på olika efterrätter efter varje måltid. Några av dem var nya för oss, bland annat denna smaksensation som serverades med yoghurt. Vi kunde inte gissa vad det var vi åt, så vi var tvungna att fråga. Är det någon som kan gissa vad det är vi äter?


http://www.kalimera.se/bilder/forum/kretamat.jpg

MickeKöping
2012-10-20, 18:04
Plommon?

Kalimera
2012-10-20, 18:36
Plommon?Nej, inte plommon.

larvih
2012-10-20, 18:38
Syltede figner... :)

yannis
2012-10-20, 18:42
Det måste vara något syltat, till gränsen till gelè. Jag brukar sylta apelsiner, citroner och gröna tomater, så någon frukt eller ev grönsak är det. Men det brukar vi använda till kött och inte till efterrätt. Jättegott, men lite bökigt att göra för det ska kokas i två omgångar. Det ser ju ut som plommon eller kanske körsbär, för oliver kan det ju inte vara?? Och såå små auerberginer plockar man inte, så det måste uteslutas.

Birgitta.

Kanenna
2012-10-20, 18:54
Kvitten?

/K

Hjalta99
2012-10-20, 20:07
När vi åt på Eleonas i Zaros bjöds vi på olika efterrätter efter varje måltid. Några av dem var nya för oss, bland annat denna smaksensation som serverades med yoghurt. Vi kunde inte gissa vad det var vi åt, så vi var tvungna att fråga. Är det någon som kan gissa vad det är vi äter?


http://www.kalimera.se/bilder/forum/kretamat.jpg

Kan det vara fikon? Jag skulle kunna tänka mig det tillsammans med lite yoghurt.

/Eva

maji
2012-10-20, 22:12
Vindruvor:rolleyes:
//majibye_bye

Kalimera
2012-10-21, 09:53
Syltede fignerNej.

Det ser ju ut som plommon eller kanske körsbär, för oliver kan det ju inte vara?? Och såå små auerberginer plockar man inte, så det måste uteslutas.Inget av dessa heller.

Kvitten?Nej.

Kan det vara fikon? Jag skulle kunna tänka mig det tillsammans med lite yoghurt.Inte fikon.

VindruvorÅ inte vindruvor.

Vad kan det då vara? :)

Pnyx
2012-10-21, 10:37
Gelé gjord på johannesbröd?

Rolf
2012-10-21, 10:37
Hej!
Kan det vara dadlar?

Birgitta63
2012-10-21, 11:23
fikon:)
Birgitta

pollebosse
2012-10-21, 11:29
Vi har gjort det på mullbär, kan det vara så?

Paul

Kalimera
2012-10-21, 11:32
Gelé gjord på johannesbröd?Nej.

Kan det vara dadlar?Nej.

fikonNej.

Vi har gjort det på mullbär, kan det vara såNej.

Det är något som man inte tror går att äta.

pollebosse
2012-10-21, 11:46
Kaktusfikon?

Kalimera
2012-10-21, 12:27
Kaktusfikon?Nej, inte det heller. Det växer även i Sverige.

Admirala
2012-10-21, 12:43
Syltede valnøtter, da? Det er iallfall kjempegodt!

simetra
2012-10-21, 12:49
Rosenblad? :confused:

UllaC
2012-10-21, 12:53
Kan det vara paradisäpplen?
Ulla

Katitzi
2012-10-21, 12:59
Krusbär? /Katitzi:)

MickeKöping
2012-10-21, 13:45
Kåda?

ouzomini
2012-10-21, 13:46
Kan det vara typ av körsbär? Ätit något liknande på Rhodos.
Inger

pollebosse
2012-10-21, 13:59
Aronia bär?
Är det inte det, så kanske du har någon mer bild att visa.

Paul

sjöborren
2012-10-21, 14:25
Tror som Simetra på rosenblad. Fick det för några år sedan på Kreta - mycket gott! :D

june
2012-10-21, 15:41
Bergamott:confused:

Kalimera
2012-10-22, 08:37
Rosenblad?Visst är det syltade rosblad. :)

Vi köpte hem en burk som vi gav till blomvakten här hemma. Recensionen efter första tuggan var: himmelskt gott!

Tror som Simetra på rosenblad. Fick det för några år sedan på Kreta - mycket gott!Visst är det gott!

nilam
2012-10-22, 15:35
Detta har vi fått på Drossia i Platanias också :) Det är verkligen jättegott till yoghurt.

// Malin

Birgitta63
2012-10-23, 13:44
Festligt med Rubrik " Rosenblad är en otippat god efterrätt "
Tänka sig efter alla funderingar så va det ingen som tänkte på när Janne skrev så :D
Nu när vi fick veta efterätten så slog det mig att det första Janne gick ut med va just Rosenblad.
Birgitta

sjöborren
2012-10-23, 22:01
Nilam! Det var på resturang Drosia ...:D