Kalimera Grekland

Kalimera Grekland (https://www.kalimera.nu/forums/index.php)
-   Kafé Kalimera (https://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Sill (https://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=17466)

litentuva 2008-12-16 10:39

Sill
 
Vem har bästa receptet på senapssill och gärna nåt annat smarrigt alternativ, tex currysill?? Har lagt in mycket sill och vill gärna göra nåt mer med den:)

Athanasia 2008-12-16 10:42

Sv: Sill
 
Brukar göra en pepparrotsill som brukar uppskattas:creme fraiche,purjolök,äpplen persilja,droppa i lite citron..pepparrot efter tycke o smak.

Nektaria 2008-12-16 11:11

Sv: Sill
 
Får man fresta på en "sillvariant" gjord på strömming? Lätt att göra!
Min mamma gjorde alltid denna till jul och min man som är "inlagd-sill-freak" älskar den:

Kryddströmming

1 kilo rensad strömmingsfilé (knappt)
2 grader ättika (koncentrerad)
7 dl vatten
1 äggkopp salt

----------------

1 stor hackad gul lök
1 stor hackad röd lök
30 kryddpepparkorn grovt krossade
30 vitpepparkorn grovt krossade
2 lagerblad grovt smulade
2 dl strösocker knappt

------------------

Blanda ättika, vatten och salt i en rymlig burk. Lägg i strömmingsfilérna i lagen och åt den ligga minst ett dygn.

Ta upp strömmingen och drag av skinnet (det går lätt). Fisken är nästan vit!
Släng bort lagen och varva strömming med socker, kryddblandningen och den hackade, löken i burken.
Ställ den kallt. Kan ätas efter ett dygn.
Det bildas ny lag i burken, så det blir absolut inte torrt!

Hälsningar

Lena som snart ska göra min egen kryddströmming
bye_bye

litentuva 2008-12-16 12:10

Sv: Sill
 
Citat:

Ursprungligen postat av Nektaria (Inlägg 154090)
Får man fresta på en "sillvariant" gjord på strömming? Lätt att göra!bye_bye


Drt får du gärna göra:D

Nektaria 2008-12-16 12:49

Sv: Sill
 
Menar förstås fresta MED. Men det frestar PÅ att hinna med allt inför julen!
Tjingeling!
Lena


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

KALIMERA & TA DET LUGNT