| 
				 Recept på Kräftsoppa Cajun 
 
			
			Denna rätt är det drag i och lite halvgrekiskt.
 Kräftsoppa Cajun
 
 
 10cm purjolök vita delen om du använder den gröna finstrimla
 6dl grädde
 2dl créme fraiche
 1 fiskbuljongtärning
 3-5msk hummerfond
 4dl vatten
 ½ paprika röd
 ½ paprika gul
 4-6dl kräftstjärtar frysta, om de är stora går det att dela de på längden.
 1msk paprikapulver ev mer
 ½ tsk chilipulver eller mer om så önskas
 några dillkvistar
 lite idealmjöl
 
 Koka upp grädden och slå i créme fraichen, lös upp buljongtärningen i hett vatten tillsätt buljong och hummerfond samt smaka av. Red av soppan om det behövs, den ska vara krämig. Snedstrimla purjon och strimla paprikan. Tillsätt paprikapulver och chili samt smaka av, det ska vara lite drag i soppan. När soppan är nästan klar lägger man i paprikan, kräftstjärtarna och purjon och låter det sjuda i max 5 minuter. Servera i tallrikar och dekorera med en dillkvist. Bjud gärna vitlöksbröd med Tzatsiki till maten.
 
 © Ulf Wiman
 |