Köttet är kanske redan tillagat men så här gör jag gärna med liknande bit kött.
1 kg fransyska el dyl skuret i grytbitar
1 burk krossade tomater
4-5 dl rött vin
3-4 vitlöksklyftor , grovt hackat
2 gula lökar, grovt hackat
2 kanelstänger
2 lagerblad
Färsk timjan i kruka (använd allt)
svartpeppar
havssalt
1 tsk chilipuré (koncentrerad)
1 köttbuljongtärning
olivolja
bryn köttet i olivolja, salta peppra efter smak, fräs ned lök, vitlök, kanel, lagerblad, chilipuré samt de färska kryddorna. Slå på krossade tomater och vin. Låt koka läääääänge (1,5 timme ca eller till köttet faller i bitar) och smaka av, späd eventuellt med lite vatten eller en skvätt vin om det kokar ihop för mycket. Servera med klyftisar ungsbakade med olivolja och havssalt.
kali orexi