Sv: Pajparty
			 
			 
			
		
		
		
			
			Är det ok att slänga in ett recept på en paj från ViktVäktarna? 
/Sussan 
  
  
*** 
  
Santorinipaj 4 port  
  
Pajdeg:  
½ burk lättkesella  
40 gr margarin  
2 dl mjöl  
  
Fyllning:  
10 st cocktailtomater, röda och gula  
40 g svarta oliver  
100 g fetaost max 16%  
2 dl färsk bladspenat  
15 cm purjolök  
5 klyftor vitlök  
2 ägg  
2 dl lättmjölk  
salt och peppar  
  
Sätt ugnen på 200°. Dela tomater, bryt ut vitlöksklyftorna (men behåll skalet på) salta, peppra och lägg på en behandlad plåt. Värm i ugn ca 30 min, tag sedan av skalet på vitlöksklyftorna. Sänk därefter värmen till 175°. Skiva under tiden purjolök, dela bladspenat och fetaost i mindre bitar. Lägg samtliga ingredienser i pajskalet. Dela eventuellt vitlöksklyftorna i mindre bitar. Vispa ägg och mjölk lätt, krydda med salt och peppar och häll stanningen över pajen. Gräddas ca 40 min tills pajen fått fin färg.  
  
Tipset! För att spara tid hoppa över stegen med tomat och vitlök i ugn och använd dessa färska.  
  
***
		 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 |