| 
				 Sv: Lamm, vin och olivolja 
 
			
			Det här behövs för ca 4 port: 1 kg lammkött med ben
 1 1/2 tsk salt
 1 krm peppar
 1 gul lök
 2 vitlöksklyftor
 2 msk tomatpuré
 1 tsk oregano
 1 tsk timjan
 1 tsk rosmarin
 1 tsk kanel
 1 burk krossade tomater
 1 dl buljong
 1 squash
 1 dl matlagningsyoghurt
 1 1/2 tsk vetemjöl
 1 citron
 ca 15 svarta oliver
 
 Gör så här
 1. Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.
 2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
 3. Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.
 4. Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
 
 
 Smaklig måltid
 |