Mezedes, altså
De bygges gjerne opp rundt et tema, kjøtt, fisk eller vegetar.
Du kan jo lage garides saganaki (reker bakt med tomatsaus og feta) og små greske fiskekaker.
Eller methismeno kotopoulo (beruset kylling) og kolokithakia gemista (fylt squash), eller erstatte en av dem med små greske kjøttboller.
Som vegetarmåltid kan du lage gigantes sto forurno (bakte limabønner) og squashkaker eller tomatkaker.
Til dette kan du servere en gresk salat, tyri saganaki (pannestekt ost) eller bare staver av gul ost, sopp med mynte og en spinatpai.
Grekerne ville vanligvis hatt frityrstekte poteter til dette, men jeg synes det holder lenge med et godt brød. En skål med oliven kan også godt følge med.
Oppskriftene finner du her:
http://godgreskmat.wordpress.com
Mye av dette kan lages på forhånd og bare varmes forsiktig i ovnen, eller serveres lunkent på gresk vis - så blir det mindre kav og mas rett før servering.