Visa ett inlägg
  #5  
Gammal 2024-08-18, 09:26
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 494
Standard Sv: Lite sött och lite salt

Körsbärssyndromet känner jag igen. För några veckor sedan plockade vi körsbären från vårt träd, det fanns rikligt med bär i år. Men vad skulle vi göra med dem? Har en sån där apparat med vilken man kan få bort kärnan, men röd om händerna blev jag ändå. Och det var en väldigt tråkig syssla. Min man visade heller inget intresse för jobbet så det slutade med att vi frös in dem med kärnor och allt. Och det funkar riktigt bra att äta dem frusna, alltså låter vi dem inte tina upp utan äter dem direkt från frysen. Kärnan får man ju spotta bort förstås. Vi använder väldigt lite sylt så jag gjorde bara lite "snabbsylt" med vanligt socker och frös in även sylten. Den har vi ännu inte testat. Syltsocker hag jag så liten användning för så det har jag inte skaffat.

Jag önskar Birgitta och eventuellt andra surströmmingsätare trevliga fester (känns inte lockande för mig)!

/ Anne
Svara med citat