Sv: Grekisk mat!
Grekiskt mat/bondbröd
0,5 liter ljummet vatten
1,2 kg vetemjöl (eller något mer)
50 gr jäst
2 tsk salt
lite socker
gärna lite delade oliver och smulad Fetaost i smeten.
Blanda och knåda i maskin 5-6 minuter.
Degen ska kännas lagom smidig, men bara nästan släppa bunkens kanter.
Låt vila och jäsa 15-20 minuter.
Knåda och dela i limpor eller portionsbröd, som små baguetter.
Låt jäsa en gång till, minst en halvtimma.
Grädda större bröd i 225° ca. 25-30 min
Grädda mindre bröd i 250 ° ca 15 minuter
Jag orkar själv inte baka då jag är singel, så det är lättare att gå till bageriet på morron o handla. Bagaren gör även frallor på samma smet precis lagom till frukost. Det är bara att välja, med eller utan fyllning. Tycker bäst om oliver i brödet.
Uffe
|