|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Recept Giovetsi 
			
			Hejsan ! Är det någon som har ett bra recept på GIOVETSI ? Har letat men inte hittat något  Tack på förhand //Maggan | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			Jag har googlat på Giovetsi och fick fram några recept. /June | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			Hvis du googler Giouvetsi (med u), får du en mengde oppskrifter....
		 | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			Ja gör så här: 1 kg fransyska 1 stor grovhackad gul lök 2-3 vitlöksklyftor 2 burkar krossade tomater 1-2 tsk coops chilipuré 1 tärning köttbuljong 2 dl rödvin salt peppar olivolja 1 mtsk oregano 2 kanelstänger 1 lagerblad 2 dl risoni Bryn grytbitar av köttet i olivolja, salta och peppra. Fräs därefter ned lök + grovhackad vitlök+ oregano+chilipuré + buljongtärning+rödvin När detta fått fräsa ihop slår du på de krossade tomaterna och vatten samt pepprar och saltar efter smak och lägg i kanel+lagerblad. Låt grytan koka ca 1 timme och spä med vatten vartefter det kokar ihop. När en timme gått häller du i risoni och låter allt koka på svag värme tills pastan är mjuk. Kali opexi!   | 
| 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			Här kommer mitt recept, jag brukar göra den i portionsformar av lera, inköpta i Grekland. Men naturligtvis kan man använda en stor ugnsform också. 1 kg lamm- eller nötkött 1 hackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 2 tkp tomatjuice (eller krossade tomater på burk) 1 msk tomatpasta salt & peppar 1/2 kg pasta (gärna risoni) riven ost Skär köttet i mindre bitar och bryn det. Tillsätt lök och vitlök och låt steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta och tomatjuice, salt & peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt sedan sjuda på svag värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat. Koka pastan mjuk, lägg hälften i en smord ugnsform, och lägg på köttbitarna. Fördela resten av pastan jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda i 200-225 grader ugnsvärme ca. 15 min. (räcker till 5 pers.) Lycka till! Ann-Kristin   | 
| 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			Åh tack snälla ni !!! Vattnas redan i munnen, ska göra detta i helgen  //Maggan | 
| 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Recept Giovetsi 
			
			In med recepten i receptbanken, giouvetsi är jättegott . Åt det senast hos grekiska vänner i går kväll.
		 | 
|  | 
| 
 |  |