![]()  | 
	
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Planerar en grekisk afton för några vänner, vi blir 16 personer. Lite meze har jag tänkt...vad ska jag ha för "dessert"? Är barnsligt förtjust i galaktoboureiko men det verkar så svårt...hjälp mig  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 
		 | 
| 
		 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Hva med baklava? Den er enkel å lage, og får du ikke tak i filodeig, bruk utkjevlet butterdeig fra frysedisken. Kan serveres som den er, eller med litt pisket kremfløte eller vaniljeis, f.eks. 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	http://godgreskmat.wordpress.com/2011/09/26/baklava/  | 
| 
		 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Det är ju oxå väldigt gott... 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 
		 | 
| 
		 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Jag har med framgång gjort "Arkadisk äppelpaj" som efterrätt. (Från kokboken "Ett kök i Arkadien"). 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	Ugnen på 200 grader. I botten på en form lägger man cirka 6 skalade äpplen skurna i tunna klyftor. 250 gram (!) smör skivas med osthyvel och ska varvas med äpplena. Så till en smet som ska ligga ovanpå. Vispa 5 ägg med 2 dl socker. Häll ner 75 gram smält smör tillsammans med 3 dl mjöl och 3 tsk bakpulver. Grädda i cirka 40 minuter. 1 msk kanel samt 3 msk florsocker siktas ovanpå. Kan åtnjutas med glass. Birgitta.  | 
| 
		 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 Citat: 
	
  . - og m e k t i g  ![]() Vi inviterte familien på Gresk mat i går ![]() Jeg laget en "Taverna"panne Moussaka, den ble veldig godt mottatt ![]() - spesielt av de to i familien med cøliaki, i Hellas kan de jo ikke spise Moussaka!  | 
| 
		 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Härlig paj låter det som  
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	  alla tips om god mat är tacksamma! Man blir ju inspirerad 
		 | 
| 
		 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			Apelsiner filéade och med en lag droppad över med citruslikör och kanel. Garnera med granatäppelkärnor och servera med vaniljglass. Eva
		 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	 | 
| 
		 
			 
			#8  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 Citat: 
	
 Birgitta.  | 
![]()  | 
	
	
		
  | 
	
		 |