Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #10  
Gammal 2024-07-12, 17:35
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 881
Standard Sv: Moussakareceptet på Kalimera

Citat:
Ursprungligen postat av Ylva A Visa inlägg
För mig har det alltid varit Carl Butlers recept på Moussaka (och Butlers lammlåda) som jag har gjort, sedan kanske 40 år tillbaka. Från början med alltför mycket olivolja till auberginerna, då det blev lätt rinnande resultat, men ack så gott, Nu är jag expert och har fått mycket beröm vid många fester. Han har förutom den gamla boken Carl Butlers Kokbok även gjort en med enbart grekiska recept och modifiering av det gamla moussakareceptet. Den boken har jag på Kreta och används ofta. Det händer, att jag äter rätten ute på tavernor, men det är sällan jag blir nöjd. Hemlagat är BÄST.
Jannis
Blev så imponerad av ett recept som tillagats i 40 år 🥘 så jag har letat upp det (eftersom det ligger kvar i ert hus på Kreta, eller hur Jannis?) så här kommer det vinnande receptet på Moussaka:

Carl Butlers moussaka
Butler skriver: "En gubbe med en liten taverna på Mykonos förr i världen gjorde moussaka på det här viset, ungefär." Carl Butler i grekiska kök (1997)

Till 6 personer

400-500 g lammfärs
3 auberginer (700 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 knippa persilja
2 dl svag buljong eller vitt vin
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1,5 - 2 dl riven ost
2 msk smör
olja
salt och peppar

Till den vita såsen.
50 g smör
1 dl vetemjöl
7, 5 dl mjölk
salt och vitpeppar

/Getpinglan
🐐🔔
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT