![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Har man tur är bläckfisken färsk, vilket den inte alltid är, många gånger är den fryst. ![]() Färsk bläckfisk smakar alltid bäst! |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Exakt den bläckfisken är supergod! Och med deras specialsallad till, den med vinägrettsås, tomater, lök och stora bitar kokt potatis
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Fina bilder!
Vi åt nyfångad, nygrillad kalamari på en underbar liten restaurang i Moutsouna,Naxos i september. Detta har ni hört förut, men tål att upprepas: I Paleochora för många år sedan åt jag "Frigid squid" vid klapperstenstranden. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Tack! Nu har jag skrivit upp orden och vågar kanske beställa. Fast hittills har jag inte lyckats få något som jag gillat, men så har jag ju inte heller vetat vad jag egentligen ska beställa.
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Den som är på "min" bild är från to limanaki, som jag skrev den tråden.... Beställde bara in grillad octapus
![]() ![]() Vad hette den bläckfisk som du beställde in, Janne?? Senast redigerad av Siri A den 2007-10-03 klockan 15:44. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
.. och här har man nu fått en hel lektion om de olika bläckfiskarna. Jag visste inte att kalamari och octapous var olika sorter. Jag i min enfald trodde bara att det var storleken som var skillnaden. Nu fattar jag helt plötsligt. Octa = åtta ju.. snacka om att vara trögtänkt..
![]() ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ingen annan som vet?
|
#11
|
|||
|
|||
![]()
Det var sån här som min fd kallade grillad cykelslang! Nuvarande maken håller med!!!!
![]() Lissi - som gillar bläckfisk!! |
#12
|
||||
|
||||
![]()
En variant till: oktapodi kokt med lok kallas stifado ( aven kanin- och annat kan lagas som stifado)/ Man tar en medelstor attaarmad blackfisk och lagger i en kastrull. Lat den koka i sitt eget spad men kolla sa det inte branner fast. I en annan kastrull gor man en sas av brynt lok, tomat, lagerblad eller rosmarin,vin och olja givetvis. och detta blandas sen med den i bitar skurna nastan-fardigkokta blackfisken. Far koka ihop till en rodbrun gegga som smakar gudomligt. Proportionerna ar inte sa viktiga och det behovs knappast nagot salt eftersom blackfisken i sig ar salt. Provsmaka eftersom och glom inte vinet till kocken under matlagningen!
|
#13
|
||||
|
||||
![]()
För 10 år sedan fick vi rökt bläckfisk i små bitar på en dagresa från Kos till Kalymnos. Det var mycket gott, men har aldrig fått det senare.
|
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|