![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Jag bjuder på en supergod middag med lammstek och ugnsstekta citronpotatis
![]() Kryddsmör: 2 msk smält margarin/smör 2 - 4 vitlöksklyftor 2 tsk salt 0,5 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk oregano/mejram (eller både ock) några lagerblad, lätt smulade 1 citron, där saften kläms över lammsteken och där skalet ska rivas och strös över. Lammstek med ben, helst från lår, fransyska eller bog, ca 2 - 2,5 kg Jag brukar tillaga i lergryta (romargryta) som ska ligga i vatten 10 - 15 min före användning. Lägg därefter i den kryddsmörsgnodda steken och sätt in i kall ugn. Sätt värmen på 175 grader och låt steken tillagas i cirka 2,5 tim (kan behövas kortare eller längre tid). När köttet lossnar lätt från benen är middagen klar. Klyftad citronpotatis Skala och dela potatien i klyftor eller smalare bitar. Lägg potatisen i en ugnsform. Häll på vatten så att det täcker ungefär 1 cm av botten. Häll över lite olivolja. Använd antingen färsk citron som kramas ur eller citronsaft på flaska. Häll rikligt över potatisen samt salta. In i ugnen, cirka 200 - 225 grader och låt vara där tills potatisen är mjuk. Misslyckas aldrig och blir supergott ![]() //Zanét ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|