![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Giouvetzi er en av mine absolutte favoritter, så jeg sørger alltid for å kjøpe med kritharaki hjem. Har ikke funnet det i noen butikk her hjemme... (Og så handler jeg pastarør til pastitsio!).
Jeg justerer alltid på oljemengden i oppskriftene. Spiser ikke olje på salaten heller jeg. Synes som deg at det fort blir for fett. ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
På Samos fikk jeg klar beskjed fra min venn Dimitri (76 år): Ha godt med olivenolje på salaten, ta gjerne en spiseskje olivenolje hver morgen. og husk: Inntar du ikke olivenolje om dagen blir det ingen god sex om natten! ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men medellivslängden i Grekland tillhör inte de längsta i Europa. Både i Sverige och Norge lever både män och kvinnor längre. Medellivslängden bland grekiska kvinnor är till och med lägre än medellivslängden i hela EU. Så sambandet mellan olivolja och hög medellivslängd är nog en myt. Sen är det garanterat fler än Eva som inte gillar varken smak eller uteseende på maten när den dryper av olja. |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Det får bli en avstandsskål i så fall, for jeg reiser ikke fra mitt kjære Kos!
|
#11
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#12
|
|||
|
|||
![]()
Översättning önskas:
Storfekjøtt Rødvinseddik hermetiske tomater (hela skalade tomater?) kritharaki (Kretaraki? – kan man ersätta detta med annat, vi har (faktiskt) druckit upp våran raki…) Ang. olivolja och antiinflammatorisk effekt så motsvarar 50 g olivolja cirka 10 procent av den rekommenderade dosen av t. ex. Ibupren till vuxna för att minska smärta, d.v.s. drick 500 g olivolja istället för att ta en Ibupren…. //Åke |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Storfekjøtt = kjøtt fra okse/tjur
Rødvinseddik = vinäger(?) av rött vin hermetiske tomater (hela skalade tomater?) = skalade og hakkade(?) kritharaki (Kretaraki? – kan man ersätta detta med annat, vi har (faktiskt) druckit upp våran raki…) = ![]() Sorry, men skriftlig svensk er ikke min sterke side... |
#14
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tackar! Kritharaki heter här Risoni och gissa om vi blev glada när vi såg den i affären - har endast ätit den i Grekland tidigare. //Åke |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Oj, så flott at dere kan få kjøpt det i Sverige! Jeg har tittet etter det her i landet, men ikke funnet det. Så jeg kjøper alltid det med meg hjem fra Hellas.
|
#16
|
|||
|
|||
![]()
Vi köper Risoni på våran vanliga ICA stormarknad - har du tittat på COOP då dessa gör inköp för norge/sverige/danmark, jag tror att det är Barilla som tillverkar "våran" risoni.
//Åke |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Jeg har sett etter det, men ikke funnet det. Men om jeg går på de store ICA eller COOP butikkene, så har jeg sikkert en sjans til å finne det. Takk for tipset!
|
#18
|
||||
|
||||
![]()
Nå, Inge, er jeg veldig spent her, i morgen tenkte jeg at jeg endelig skulle få somla meg til å lage den stifadoen som du la ut oppskrift på!
![]() ![]() |
#19
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#20
|
||||
|
||||
![]()
Ja, hi hi, det kunne jo vært artig, to Hellas-maniacs med ouzo (den måtte nok du tatt med, se "lørdagsouzo"...) og stifado.
![]() ![]() Ikke sikkert den blir like god som din, da, har faktisk ikke lagd stifado før, og som den gamle kokken Manolis på Karpathos forklarte meg da han lærte meg å lage moussaka og pastitsio: First time not cod, second time cood, third time very very coooood. ![]() ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|