![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Okra är gott ( bamies) jag gör dem oftast i ugnen om man tvättar dem o låter de ligga i vinäger försvinner det där sliskiga...
använd Okra i Briam okra, aubergine, morötter, zuccine, potatis, lök, vitlök och passerade tomater salt,peppar oregano olivolja låt stå i ugnen ca 40 min 220 g. Sen brukar jag använda dem tillsammans med kyklingfile i ugn okra, potatis, vitlök och passerade tomater samt kryddor. Om du vill koka gör som fasolada men som sagt viktigt att låta dem ligga i vinäger minst 30 minuter. Då brukar jag fräsa rödlök, vitlök salt peppar sen häller jag över krossade tomater( fast godast blir om man använder färska tomater) och tomatpure, låter puttra ner med okran vatten så det täcker och olivolja och persilja. Ca 45 min på spisen.Camilla |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Ja då var det inte koktiden som det var något fel på. På Kreta har jag ätit köttgryta med okra, tomater och massor av lök. Jättegott. Okra i citron som den serverades på Folegandros har jag inte sett på något annat ställe. Till det fick jag en assiett med mjuk feta som är bland det godaste jag vet.
Monika P jag tänkte att dina katter hade lite underlig smak men nu fick ju det en förklaring. ![]() Eva |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Jag tyckte väl det lät konstigt att Monicas katter gillar okra, vår katt skulle inte äta det ens i svälttider!!
Att lägga dem i blöt i vinäger låter som ett bra tips. Nästa gång ska jag testa att tillaga dem i ugnen! Troligen kokade jag dem för kort tid denna gång, men det är bara att testa igen - övning ger färdighet! Tack för alla tips! //Faestis. |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|