![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Fast jag sätter inte likhetsteckan mellan en traditionell medelhavskost och LCHF. Den senare kännare jag mig ganska skeptisk till medan medlehavskosten som innehåller mycket grönsaker, mycket fisk, nötter, mandlar, oliver, frukt m.m och en köttbit då och då ger jag tummen upp för.
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Mycket bra beskrivit angående Diabetes Ulf!
Känns bra med en lektion i detta ämne, det är intressant! Alla mår bra av att äta enligt medelhavsdieten oavsett om man är diabetiker eller inte, ju mer socker i blodet desto mer Insulin måste produceras för att "öppna"cellerna så de kan släppa in sockret. Bukspottkörteln får gå på högvarv. Mindre socker i kosten = mindre insulin behövs. Håller tummarna för dig att du klarar att sluta röka ingen bra kombination med din Diabetes. Mvh Sunny.. ![]() Senast redigerad av Sunny12 den 2013-03-31 klockan 18:24. Anledning: stavfel |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Man lär sig nåt varenda dag.
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Alla som är rädda om sin hälsa, diabetiker eller ej, rekommenderas läsa "Ett sötare blod" av Ann Fernholm. ISBN 978-91-27-13373-0.
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Kanel är mkt bra ! Håller nere socker .
Många grekrecept har kanel i maten . Grekland visste nog tidigt hur bra kanel är . Frukost med kanel i gröt samt fil är perfekt för diabetes . Birgitta |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
LCHF är inte konstigare än att man ser till att äta riktig mat och i möjligaste mån undvika det min moster redan på 70-talet kallade "det vita giftet": socker, vitt mjöl, vit pasta, vitt ris... ![]() Karin också diabetiker |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det börjar komma en del larmresultat avseende blodfettsvärdena hos en del som äter LCHF och det är ganska oroande. Den traditionella medelhavsmaten som den såg ut innan den nya snabbmaten gjorde sitt intåg var nog betydligt kalorifattigare än LCHF dieten. Vetenskapliga studier har gjorts exempelvis på Kreta. Här ingick också något glas vin då och då men inte alls i de mängder som ibland konsumeras idag. Så Masse viss saker ingår i alla "dieter" men kanske handlar det ibland mest om mängden. Eva |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag tror precis så också. LAGOM är bäst även om det är tråkigt... |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Det är svårt att förklara diabetesproblemen enbart med kostvanorna. En hel del beror nog på ärftliga faktorer (tror jag). I "vår" by är det mycket vanligt med diabetes, höga kolesteronvärden och högt blodtryck, trots bästa kretensiska medelhavsmat. Man kan nog inte bara skylla på stort intag av bröd. / Jannis
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Igår var det ett bra program från Korrespondenterna om diabetes bla och allt socker som äts i världen. Där framgick ganska tydligt att exempelvis indier får diabetes mycket tidgare än människor i västvärlden. Ca 10 % av världens befolkning har diabetes och kankse det finns det ett stort mörkertal.
Det framgick i programmet att all processad mat människor stoppar i sig har stora tillsatser av socker och att det är viktigt att vi lagar mat på bra råvaror och ökar konsumtionen av grönsaker. Det är ju en sjukdom som om den inte sköts ger många följdsjukdomar och utöver stort personligt lidande kommer den att öka sjukvårdskostnaderna enormt. Genetiken har säkert stor betydelse men det vi stoppar i oss ännu mer. Kretensarna äter säkert inte som sina förfäder längre och exempelvis sockerkonsumtionen med söta bakverk har ökat mycket. För några år sedan var grekiska barn fetast i Europa. Eva |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kan ses över hela världen, i 71 dagar till, för den intresserade: http://www.svtplay.se/video/1133640/...arldens-sotsug ![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|