![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Citat:
oppskriften kommer här: Spetzofai 6-8 portioner 1kg gröna paprikor (helst smala) 4-6 st. kryddstarka korvar 1kg tomater ( eller krossade tomater på burk) 2 st. lökar, finhackade olja salt,peppar och lite socker Skölj paprikan och låt vattnet rinna av. Fritera den i 3 dl olja. Låt den inte bli för brun. Ta upp Paprikan ur pannan. Stek korven (skuren iskivor eller hel) och ta upp den ur pannan. Skala och krossa tomaterna, lägg dom i pannan tillsammans med löken. Salta, peppra och strö över lite socker. Låt såsen koka sakta i 20 minuter. Lägg tillbaka Paprikan och korven i såsen och låt den stå på svag värme tills såsen blir tjock. Du kan med fördel fritera paprikan och steka korven i god tid innan gästerna kommer , sedan återstår bara att fixa såsen och låta Paprikan och korven puttra i den en stund. Öl smakar utmärkt till, säkert kan oxå en snaps slinka ner. epiros
|
|
#2
|
|||
|
|||
|
Några mattips som går fort o är lätt att göra mkt av:
1. Ris-och köttfärsfyllda paprikor och/eller bifftomater tillsammans med tzatziki, grek ost och sallad. Stek köttfärsen som vanligt med lök o tomat o kryddor, blanda sedan i rått ris och fyll de urgröpta paprikorna. Lägg de fyllda paprikorna på en ugnsplåt och lägg i det som blir över av fyllningen runt omkring. Häll på vatten och olja och så in i ugnen tills riset är klart. Supergott! 2: Ugnsgrillad kycklingfile med ris. Koka kycklingfile i vatten med olja o krossad tomat, salt o peppar. Häll rått ris i en ugnsplåt. Häll över den kokta kycklingfilen med spad över riset o grilla i ugn tills riset är klart! passar utmärkt till tzaziki, grek ost o sallad! hälsn/Lemonia |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Men suck! Såg ju nu att denna fråga ställdes i februari!!! Bra att man är uppmärksam...
|
|
#4
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu var du inte så uppmärksam Lemonia Frågan ställdes igår kl.22.44 epiros
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Frappe.. fetaostbullar, vad är det? Hur gör man dessa?
/Janet |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Citat:
Finns ett recept under Om Grekland och matrecept som Zanet skickat in. Jag gör mina med bara fetaost, bör vara riktig grekisk gärna fast och hård. Först vispar jag 6 ägg sen smular jag ner fetaosten, ganska mycket, salt och peppar, ganska mycket ströbröd och blandar till en fast smet. Jag kan inte ange exakta mått utan du får känna efter. Men smeten skall inte vara kladdig. Sen stekar jag dessa runt om i olja, inte för hög värme. Lägger upp på ett fat och häller lite pressad citron över. Av ang ovan blir det ca 30 lagom stora "bullar" klart kan du göra i mindre mängd! Lovar det är hur gott som helst! Hälsningar Camilla |
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
Jag har också gått på det flera gånger. Det står faktiskt februari uppe till höger. Eller mars på en del. Varför är det så? Agapi |
|
#8
|
|||
|
|||
|
Varför inte "stora biffar"(stora köttbullar) med fetaostfyllning som grillas i ugnen.
Mums!! |
|
#9
|
|||
|
|||
|
ja men se där!!! När det står februari el mars...då är det när man registrerade sig....nu förstår jag. Hola!
|
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|