![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hur Tiloskär jag än är - ön är på min topp 3 - så förstår jag Karis och Lissis erfarenheter. Min erfarenhet, jämfört med andra öar jag varit på - är att kvalitén på maten på Tilos är väldigt ojämn. Där finns ingen taverna där jag enbart ätit bra - men heller ingen där jag enbart ätit dåligt. Vissa rätter kan vara superbra på ett ställe medan andra är mycket sämre.
Den där kvalitetsskillnaden på ett och samma ställe har jag inte stött på på så många öar. Men på Tilos har jag verkligen upplevt det så. Till exempel åt jag i våras två supersmakliga geträtter på en taverna där jag tidigare har tyckt att standarden varit låg. Sifnos har den jämnaste och högsta standarden bland öar jag varit på. Och ett ställe som Rakadiko i Pireus skulle jag önska fanns i ö-världen. På Fourni finns en av de bästa tavernor jag ätit på: Nikos taverna. Där åt jag nästan varje kväll, alltid fenomenalt gott. Var det ingen av dagens nylagade rätter som föll en på läppen inne i köket gick att det alltid att välja en fräsch god fisk, som grillades perfekt. Kan någon tipsa om var på Tilos man äter bäst fisk? Jag är kräsen med fisk eftersom den är så dyr, då vill jag att den ska vara bra. På Tilos har jag inte vågat chansa på fisk mer än en enda gång så jag tar gärna emot tips. (Annan fisk än kalamari, kanske jag skulle säga, den äter jag på flera ställen). |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag har aldrig ätit fisk på Tilos trots många besök. Känns inte som en "fisk-ö" och därför har det aldrig blivit av. Är också extremt kräsen när det gäller fisk, och har nästan helt slutat att beställa in det efter många besvikelser. Det är väldigt sällan fisk är prisvärt. Tyvärr, för jag älskar fisk.
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bästa fisken jag fått på Tilos är vid Stelios båtturer. Har du ätit fisk hos Nikos och Jenny på Fourni? Det är supergott! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Med risk för att verka tjatig men på Lesvos är fisken god.
Eva |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag äter gärna fisk på tavernorna vid havet på Lesvos. Jag köper dessutom fisk två gånger i veckan från vår fiskbil. I början (2010) hade jag ingen aning om vad jag köpte, numera har jag lärt mig vilka vi tycker bäst om. Vår favorit är Galeos, som jag panerar och steker och äter med Skordalia. Vi äter också mycket småfisk. Jag marinerar gärna Gavros eller äter andra mindre stekta fiskar med händerna. Jag tycker dessutom inte att fisk är dyrt på Lesvos oavsett om jag äter den på ett kafenion eller hemma på balkongen!
|
#6
|
||||
|
||||
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag skrev ett fiskblogginlägg därifrån för många år sedan. Finns att läsa här. Jag skrev ett annat blogginlägg därifrån under samma resa. Finns att läsa här. ![]() Annars är det få ställen jag äter fisk numer. Mochlos på Kreta är bra, och självklart på Santorini när Paris fiskat fisken och Julia har tillagat den. Minns inte var vi var när vi bestämde oss för att sluta äta fisk i Grekland. Dock minns jag att jag gick ut i köket och valde några fiskar, och när de kom in blev vi inte glada, och när notan kom in blev vi ännu mindre glada. Däremot frossar jag i fisk där jag bor idag. Gott, och billigt. ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Länkarna går till samma inlägg ... Men jag undrar om inte den ena var tänkt att gå till ett inlägg vars innehåll jag förtvivlat försökte förtränga när jag började äta hos Nikos och Jenny, det som handlade om vådan av att säga Ναι
![]() ![]() To Limanaki i Faros har bra fisk också. Och tavernan bredvid krukmakaren i Cheronissos, också på Sifnos. Men förutom där och på Fourni äter inte heller jag fisk längre. Får se hur det verkar på Amorgos i höst. Om Psaropoula finns kvar så prövar jag nog fisk där. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
När vi var på Tilos för ett antal år sedan åt vi jättegod grillad fisk på Faros. Det var också där vi åt Simi-shrimps för första gången och vi har aldrig ätit godare efter det.
Annars äter inte vi heller fisk lika ofta längre i Grekland //maji ![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Varför ska jag göra ett inlägg om tycke och smak?? Det spretar åt olika håll på tråden. Fisk ska ätas i Grekland! Välj de arter, som är fångade i Grekland och som tavernaägaren eller hans familj tog upp på morgonen. Dessutom kan du väl se om havet är nära, eller om tavernan ligger uppe i bergen. Vi brukar testa om tavernan klarar av att laga fisksoppa. Vid det bästa tillfället hade vi många timmar kvar innan våra gäster skulle anlända till Heraklion strax efter lunchtid. Vi satt vid en taverna snett ovanför borgen i hamnen. "Ingen soppa före kvällen, var svaret. "Men gå ut i köket, välj ut en fisk om du har tid att vänta". Vi fick den mest fantastiska fisksoppa, vi någonsin ätit. Dyr fisk, javisst, men man lever bara en gång! Grekerna själva äter mest kötträtter och naturligtvis de fantastiska grönsakerna.
/ Jannis |
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Håller inte med alls. Fisk är i Grekland är inte prisvärd, inte på något sätt. Den kan vara god, men prisvärd är den inte, och det har inte med att livet är kort att göra. Där jag bor köper jag färsk fisk direkt från fiskebåtarna, och den smakar mycket bättre än fisk i Grekland, och den kostar en bråkdel mot fisk i Grekland. Dock håller jag -förstås - med dig om grönsakerna, som är mycket bättre i Grekland (Kreta) än här hemma. |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Något jag nästan aldrig äter längre är inlagd bläckfisk, ochtapodi ksidato. Det är så gott - men en liten assiett kostar 8-8.50! Det är ju rena lyxvaran.
Visserligen är det bra om priserna hålls uppe om fisken kommer från Medelhavet, som jag gissar är rätt utfiskat. Men ändå ... När jag äter ensam kan jag bara inte betala så mycket för en liten assiett med mat. |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Den absolut godaste Kalamari jag ätit åt jag på Eros i Rhodos gamla stad nu i juni. Kolgrillad och djävulskt god. Jag kommer nog aldrig våga beställa det nån annanstans mer för då blir jag besviken....
![]() ..och musik! SÅ många trevliga samtal med tavernaägare man fått just för att man kan de flesta artister som spelas. När man känner till Vassilis Saleas när man hör honom på något galleri spelat som bakgrund, eller en tidig Giannis Parios på nåt café, eller en Xainides på Kreta. DET väcker förvåning! För mig är det absolut TOTALUPPLEVELSEN av Grekland som gäller. Jag kan bo lite sämre om maten, orten och allt annat är bra och jag kan tåla sämre mat på något ställe eller två,( fler blir det aldrig) om allt annat är bra. Så mycket gott man ändå får i sig och så många trevliga saker man alltid upplever. Lissi - som just ska betala slutavgiften till tre veckor på Kreta! |
#16
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Lissi;339503]
För mig är det absolut TOTALUPPLEVELSEN av Grekland som gäller. Jag kan bo lite sämre om maten, orten och allt annat är bra och jag kan tåla sämre mat på något ställe eller två,( fler blir det aldrig) om allt annat är bra. Så mycket gott man ändå får i sig och så många trevliga saker man alltid upplever. ![]() |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Lissi - jag kommer ihåg den grillade bläckfisken, om det var den du hade på bild ... Men det var väl inte kalamari, utan åttaarmad bläckfisk? Jag vill minnas ett par tjocka armar (om det nu är rätt bild jag har i minnet).
|
#18
|
|||
|
|||
![]()
Inkfish du kanske har rätt...jag är inte så bevandrad på de där bläckfiskarna, men det var så gott så snålvattnet rinner bara jag tänker på det...men det var nog nån av armarna. jag åt.......En sån som finns på Din avatar!
Lissi |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Då är det åttaarmad bläckfisk
![]() Kalamari ser ut så här: ![]() (De där ringarna du äter friterade är kroppen skuren rakt över med kniv. Sedan brukar det ju finnas med en liten trasslig härva av något också, det är armarna) |
#20
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|