![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Vad gäller råvaror verkar nötköttet vara stötestenen, enligt min erfarenhet. Jag har fått kött med brosk och/eller senor. Det är lite svårsmält, liksom när man får långkokt kött där oturen gjorde att de flesta bitarna på tallriken mest bestod av fett. Fettet måste ju vara med - men på de bitar jag äter bör det inte vara majoriteten.
Sedan kan ju kött vara ovanligt bra också, som när man får lokalt fläskkött. Grekisk potatis har jag alltid betraktat som supergod - men vid några tillfällen har jag fått pulvermos! Jag hade inte valt de rätterna om jag vetat det. |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Sämsta och absolut mest smaklösa maten i Grekland fick jag på 80-talet på Rhodos och Ios. På båda dessa öar har vi blivit magsjuka också. Glömmer tyvärr aldrig en Spaghetti Carbonara på Ios, sönderkokt pasta med en burk konserverade ärtor och morötter inblandat!
Bästa maten har vi fått på Leros, Tinos och Schinoussa, men allra bästa matminnet är en lammstek i Korfu stad 1978, så fantastiskt gott! Fisk i Grekland är gott men fisk (och skaldjur) ska ätas här hemma på västkusten eller möjligen i min ungdoms stad Karlskrona! Anne |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|