![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Mina frukostvanor är typisk grekiska
![]() Jag börjar alltid dagen med en kopp kaffe och en ciggarett... efter ca 1 - 2 timmar kan jag äta och då blir det 2 grova smörgåsar med pålägg eller osockrade flingor med lättfil. Jag skulle vilja tillhöra de människor som är hungriga då de vaknar. När jag väl är i Grekland är det värre.... jag blir inte hungry då det är så varmt, så det blir en massa frappe/freddo, juice och några ciggaretter och så dagens första måltid brukar vara middagen.... Inte så konstig att jag brukar återvända till Sverige 2 - 3 kilo smalare ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() ![]() Peter |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Hemma: Till vardags så är det två mackor med kanske ost, skinka och ajvar. På helgen blir det bullar och ibland en äggaröra med svamp,skinka, ost, färsklök, tomat och paprika!
Grekland: Jättefrukostbuffe´eller frukostbuffe´ |
#5
|
||||
|
||||
![]()
I Sverige: Mackor med ost/skinka och juice/yoghurt ibland en frukt också.
I Grekland: Äter jag ungefär samma frukost som hemma men med mer njutning. Martinifk |
#6
|
||||
|
||||
![]()
I Norge spiser jeg knekkebrød med leverpostei eller magerost, uten smør. Kjedelig frokost som inntas på jobben.
I Hellas spiser jeg ferskt olivenbrød med smør, tomat, skinke og ost. Hilsen Lille som nettopp er kommet hjem etter 2 uker på Kreta. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
I Sverige äter jag havregrynsgröt utan mjölk med kanel och lingonsylt, ibland färskpressad apelsinjuice samt lite senare på jobbet hårt bröd med lagrad ost och grönt eller rött te. I Grekland blir det färskpressad apelsinjuice, några dl vatten och säsongens frukt. Omelett gärna med fetaost och lök. Senare frappe eller grekiskt kaffe.
Eva |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det är mkt märkligt men vi äter helt olika hemma och i Grekland!
Hemma: mellanfil med kellogs special k redberries Grekland: två färska frallor med jordgubbsmarmelad (som jag aldrig skulle äta hemma), och apelsin- eller äppeljuice! ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
I Sverige äter jag lättfil och müsli med honung och mandel, torkade aprikoser och katrinplommon. Kaffe på det.
I Grekland blir det oftast en rykande färsk spanakopitta och någon frukt. Vanligt bryggkaffe och färskpressad apelsinjuice. ![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Hemma: en stor tallrik lättfil med fiberhavregryn, Special K-flingor och fullkornsflingor samt en mugg KOKkaffe med en skvätt mjölk.
Grekland: naturell youghurt med lite honung, färskt bröd från bageriet, helst grovt, skivad skinka, ost och tomat, neskaffe med en skvätt mjölk och ett glas juice. Jag längtar alltid efter min hemmafrukost mot slutet av resan. |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Frukosten: kaffe, en brödbit, juice och en Total-yoghurt! Det samma son hemma alltså.
Soleil Senast redigerad av inkfish den 2006-07-10 klockan 11:15. |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Hemma:Kaffe och fralla med pålägg.
Grekland:Kaffe och bageriets färska bröd med ostfyllning.Gud va gott ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|