![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Tsipouro!!!!!!!
Men så bra!!! Vi erhöllo i Maj månad en liter av ovan rubricerade dryck från nyss till Umeå hemkommen Grek. Brygden smakade mer än rysansvärt och vi ha mycket funderat på hur vi denna dryck skulle hantera... Spolarvätska??? Alltså: Här skola göras grekglögg enligt ditt eminenta recept!!! Vi tacka och bocka för tipset. Arne och Hustrun |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Σομ 'ρ σ[ γοττ!!!! (På något sätt så blev det Grekiska bokstäver... ??? ![]() ![]() ![]() Mynta (mint) borde förbjudas i flytande form som tex Creme de Mente. Och det här blir väl något liknande... ![]() Jag är dock barnsligt förtjust i tex "After Eight" och annan choklad med Mint. Ack barndomens Mintkakor för 25 öre...... ![]() Men Mint ska ätas, helst med mörk choklad, INTE drickas... ![]() ![]() Peter - ![]() ![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Färska myntablad som man äter i Grekland smakar ju inte pepparmyntsolja. Om tsipouro som smaksätts med färska myntablad får samma mintsmak som pepparmyntslikör vet jag inte, men jag gissar att det inte är så. Och eftersom Zanet säger att "smaken blir något helt annat" så gissar jag att jag gissar rätt ![]() Det finns ju flera olika arter i myntasläktet, närmare bestämt 25 enligt Den virtuella floran. Vet någon här vilken/vilka myntor det är man brukar få smaka på i Grekland? Jag tror att jag har träffat på åtminstone två olika, senast på Skiathos tror jag att det kan ha varit gråmynta, men det är en ren gissning. Någon som har koll på detta? Senast redigerad av Elisabet den 2006-12-03 klockan 14:58. Anledning: ändrat lite... |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Testa att göra rubr likör så har ni något riktigt gott att dricka till jul ![]() Citat:
![]() //Zanét ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|