![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
En av de beste kvelder jeg har hatt i Rhodos by, var faktisk i en grillrestaurant som ble drevet av to brødre som kalte seg Mike og eehh noe annet. De serverte grillkjøtt og stort sett ingenting annet i et lokale som tydeligvis hadde vært brukt som butikk. Belysningen bestod av uskjermede lysrør øverst på veggene langs hele taket rundt i rommet, bordene var respatex, og serveringen var verdens enkleste... og verdens beste! For å holde oss til tråden her, deres gimmick var at de hadde grillen rett innenfor et utstillingsvindu, slik at man kunne la seg fascinere utenfra av lammelår og kyllinger som roterte.
Vi var tre par som hadde en fantastisk kveld... Etter hvert gikk både vi og de selv i surr om hva gutta hadde lovet oss "on the house", så det endte med at vi betalte for maten og drikkevarene til den, mens kaffe og Metaxa, kake og frukt og ouzo og litt til aldri kom på regningen. Tipsen ble jo selvfølgelig deretter, så jeg tror egentlig ikke de tapte stort på det. Sist jeg var der, hadde de flyttet til finere lokaler rett ved siden av Hotel Africa nær den vestre stranden. Tavernaen var finere, betjeningen flere og maten omtrent like god, men det var ikke den samme stemningen som det gamle stedet. Forstå det den som kan, det må være til å miste nattesøvnen av for den som skal starte et nytt sted. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Den här tråden har ju ett par månader på nacken.
Kurris; om du fortfarande läser här: Hur kommer du att göra ? Jodå, än är jag kvar i Sverige men snart drar det iväg. Har haft fullt upp med att hitta vettig personal men det börjar lösa sig nu. Vill verkligen, som många säger, ha en fantastiskt trevlig, hjälpsam personal. Ska göra som så att satsa på en bra varierad meny med inriktning på kött. Håller med JohnS om att en viktig detalj är att försöka specialisera sig på något, ha en nisch, vad som egentligen bara det är något som gör att gästen får en upplevelse som lägger sig på minnet längre än för kvällen. Vad detta blir har jag inte bestämt mig för ännu, och kommer nog inte avslöja det här... ![]() "Keep it simple, clean and simple" Inte för överarbetat, så ska nog det mesta lösa sig till sist Alla ideer som har kommit från er har jag lagt på minnet. De kommer vara till nytta när jag väl står i ett ögonblick av förvirring. Vad ska göras? Vad är rätt? Vad är fel? Jeg ønsker deg hvertfall all mulig lykke til, og krysser fingrene for deg! JohnS Tusen tack JohnS, det värmer. Och tack alla andra för era inlägg |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Vill också önska dig Lycka till i ditt projekt !
Jag är imponerad av folk som vågar satsa på sina drömmar. Trodde att vi skulle tillbringa ett par dagara på Rhodos i sommar och fått chansen att testa din restaurang, men nu blir det inte så på grund av FlyMe. Det får bli nått annat år. Laero |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Allt handlar om tycke och smak. En av de populäraste ställen bland turister i Rethymnon är bland de sämre jag besökt i Grekland.
Framgångskonceptet är enligt min mening en bra kock och trevlig personal sen kan du laga nästan vilka rätter som helst. Varför inte satsa på Slow food och lokala råvaror med tonvikt på ekologiskt. En bra vinlista, lite annorlunda ölsorter och en enkel men stilren inredning. Lite annorlunda efterrätter och fräscha grönsaker. Allt snyggt serverat på rustikt porslin liknande sånt som kommer från Provence. Eva |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|