![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Om du går till Supermarket och handlar så kostar tex glassen ungefär som härhemma, detsamma gäller läsk. Grönsaker och frukt är billigt, oftast. Det som är dyrt är tex pålägg, skinka, korvar, bacon. Vi lagar egen frukost och jag kommer ihåg att joghurten som killarna äter (smaksatt) är dyr.
Jag kommer inte ihåg priserna exact, det är en känsla som jag har. Jag tycker om att handla där grekerna handlar och frågar gärna kvinnorna som handlar vilken sorts honung, korv, fetaost etc är godast. Köp gärna feta och oliver etc i lösvikt om det går. Om man äter ute och inte går på det dyraste på menun, dvs biffar och stekar utan äter mer grekiskt, moussaka, bönor, sallader, smårätter, gryträtter så kommer man billigt undan. Några euro per rätt. Det är ofta också godare än sega biffar... Frågade sambon och han håller med att ca 1000kr/dag räcker gott till mat, utflykter, presenter åt oss. Jag känner mig riktigt sparsam när jag hör att fyra personer gör av med 15000kr/vecka, det lever vi nästan 14 dagar på. Vi kanske sparar genom att äta frukost och några luncher hemma? |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Skillnaden ligger kanske där att 4 personer äter ute alla måltider, det blir snabbt stora pengar. Och du har nog rätt, reser man sällan, så vill man kanske känna att man struntar vad saker kostar, man har längtat länge. Man vill ha "guldkant" i tillvaron. Jag tycker inte heller om att snåla, men det är kul att vara lite ekonomisk och se om man kan få pengarna att räcka till lite längre. Då kanske vi kan komma iväg lite oftare. Och en hemmalunch gör att jag kanske kan köpa en extra CD med grekisk musik med mig hem?
Det är också en avvägning - vill man laga mat på semestern eller vill man känna sig lyxig och bara äta ute... slippa diska... Allting har sina sidor! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Vi brukar göra av med ca 6-7000 på två veckor, två vuxna och ett barn, men då är inte boendet inräknat. Det tillkommer! Samma sak med taxiresorna till och från lägenheten...
Vi äter frukost hemma och lagar som regel en enkel lunch även den i lägenheten, typ grekisk sallad, stekt potatis och sånt. Middag äter vi ALLTID ute, med vin/öl. Vi hyr inte bil, utan åker med lokaltrafiken dit vi åker. Vi går ytterst sällan på någon bar men glassar brukar det slinka ned ett antal! ![]() I dessa pengar är dock inte "taxfree" beställningen inräknad, utan den har en egen (stor!) budget! Men vi ser alltid till att ha med oss mer pengar (visa) ifall det skulle hända något... Och sonen blir ju större och större... än så länge klarar han sig att "smaka" från mammas och pappas mat, eftersom portionerna brukar vara så stora och han dessutom är liten i maten... men självklart kommer den dagen när han börjar äta "egen" mat och då sticker ju kostnaden raskt iväg. |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|