![]() |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Citat:
För er som vill veta H johan |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Hei og takk for alle svarene, da ble nysgjerrigheten stilt
Flotte bilder, Epiros; tennene løper i vann ved synet av alle fristelsene! Mvh Eureka
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Just fenomenet kalamataoliver är lite speciellt i ursprungssammanhang. Olivoljor, t.ex. som heter KALAMATA måste komma från regionen kalamata. Kalamataoliver, har jag för mig, får sitt namn efter träd- eller jordbrukstyp, inte region.
Dock måste Kalamataoliver komma från Grekland. Jag är inte HELT säker på det här, men min chef mumlade nåt om det häromveckan
|
|
#4
|
|||
|
|||
|
Hej!
Det kan nog stämma för jag fick med mig ett olivträd hem från Xania,Kreta och min kusins man, Michailis, som är bonne å greja det hele, sa att det var ett Kalamata-olivträd..... ![]() som förresten sedan ca 10 år växer och frodas i ett norrfönster... Mvh, Mikke (KfK) |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Kalamata oliver får aldrig saknas här hemma
Man klarar sig inte länge utan dom Riitta |
|
#7
|
||||
|
||||
|
Hej Ritta!
Där håller jag med dig fullständigt! Jag sitter gärna i fåtöljen och tittar på TV och mumsar oliver... Det brukar bli en präktig hög kärnor på tallriken på bordet, och naturligtvis är det Kalamata-oliver. Skulle det vara slut på den sorten i butiken så kan jag acceptera andra sorters oliver, så länge de är producerade i Grekland. Göran "Galen i Makri Gialos" |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|