Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till Lefkas stad och Ligia

Vår sista dag med hyrbil började med lugn och ro. Jag satt på balkongen och jobbade och Camilla låg och slöade i poolen. Så kan det gå.

 

Arbeta på Lefkas.

Här sitter jag och jobbar...

 Hotell med pool på Lefkas.

...och därnere ligger Camilla och myser i poolen på Hotel Adriatica i Nikiani.


Nikos (ägaren till vårt hotell) mamma gav oss hemlagad spenatpaj som hon tyckte att vi skulle äta till lunch. Bra idé tyckte vi och tog pajerna med på en biltur.

Vi körde först till Lefkas stad där vi strosade runt några timmar. Överraskande fint måste jag säga, trots att många hus är byggda av korrigerad plåt (som skydd mot jordbävningar).

 

Lefkas stad.

Lefkas stad.

 

Picknicklunchen åt vi på Agios Ioannis beach väster om Lefkas stad. På vägen hem stannade vi bland annat till i Lighia. Stranden i Ligia var inget att skriva hem om. Snarare tvärtom. Men så är det på Lefkas, de fina stränderna ligger på västkusten, och de dåliga stränder finns på östkusten, där charterorterna ligger.

 

Ligia beach. Lefkas.

Stranden i Ligia.

 

Middag åt vi som så många gånger tidigare på Taverna Minas i Nikiana. Mycket bra taverna som rekommenderas varmt. I morgon bitti åker vi över dagen till Kalamos. Spännande med en ny ö! På tisdag bär det av till Ithaka, det är alltså dags att lämna Lefkas, en ö som vi kommit att gilla mycket.


 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Lefkas på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera