Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Blå himmel och blått hav på Lefkas

En ny dag i paradiset, och det dåliga vädret fortsatte även idag, med regn och dimma. Men morgonen började bra, så vi kunde äta frukost vid den mysiga poolbaren i Nikiana. Jag kan lova att man gärna äter frukost länge med en så fantastisk utsikt.

 

Hotel Adriatica i Nikiania på Lefkas.

Frukost på Hotel Adriatica.

 

 

Nu hade vi ju hyrt bil, så det gjorde inte så mycket att vädret var mindre bra. Vi körde på dimmiga vägar mot västkusten till Porto Katsiki, som var dagens stora mål. Vi ojade oss för vädret, vi ville så gärna bada vid denna mytomspunna strand.

 

Köra bil till Porto Katsiki på Lefkas.

Så här såg det ut i bergen när vi körde mot Porto Katsiki.


Efter lunch i den fina lilla byn Athani började himlen spricka upp, när vi kom fram till Porto Katsiki sken solen från en klarblå himmel.

Välkommen till paradiset sa det blåaste hav vi någonsin sett!

 

Porto Katsiki. Lefkas.

Porto Katsiki. Vilken kontrast mot förra bilden, inte sant.

 

Vilken dag! Vilken fantastisk dag! Vi har skådat paradiset. Vi har badat i DET STORA BLÅ! Det är sällan vi blir mållösa, men när vi kom fram till Porto Katsiki blev vi det. Visst hade vi hört talas om Porto Katsiki, och visst hade vi sett bilder därifrån, men när vi såg stranden i verkligheten tappade vi hakorna. Så vackert! Så blått! Så oerhört blått. Nu förstår vi vad alla Lefkasfantaster pratat om. Inte bara det, landskapet på södra Lefkas hör till de vackraste vi någonsin sett.

Jag hinner inte skriva mer än så här, klockan är snart åtta och vi har lite att göra innan middagen, därför är jag tvungen att sluta här. (Vi har försökt att blogga med mobilen utan att lyckas. Har provat med att byta nät, men det har inte hjälpt.)

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Lefkas på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera