Grekisk fisksoppa




Kakavia kallas den enkla fisksoppa som lagas till med det man har med sig på fiskebåten och - naturligtvis - ett gott urval av färsk fisk. Kusin Antonis gör så här:

Ta små och stora fiskar i bitar med fenor och huvuden kvar. Salta bitarna något. Skär några potatisar i bitar, lök och olja och låt detta koka i en vid kastrull. När potatisen börjar mjukna läggs fiskbitar på efterhand, uppe på potatisen, hårda sorter först, mjukare sen. Kanske det behövs mer vatten.

Koka tills fisken blir färdig ( Mani-mani, sa Antonis, det går fort) och strila rejält med citronsaft över. Lägg upp fisk och potatis på ett fat. Soppan äts först, servera fisk och potatis separat.
-
-Ska det inte vara morötter och persilja och sånt, frågade jag.
-Tror du vi har sånt med oss på båten, frågade Antonis.

Receptet är inskickat av: Monica Pizanias

Fler recept »




Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera