Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Paraskevi och Kalami på Samos

Kalami - norr om Samos stad - är ett litet samhälle omgivet av ett otroligt vackert landskap med fantastiskt ståtliga cypresser. Här finns ett flertal pensionat för den som vill bo där lugn och ro råder, och där utsikten från balkongen är så nära meditation man kan komma. Ett av pensionaten heter Melamfilo och drivs av svenska Anita och hennes grekiska man Ross.

 

Kalami norr om Samos stad.

Kalami norr om Samos stad.

 

Om man fortsätter norr om Kalami och vidare västerut hamnar man så småningom i den lilla oansenliga byn Agia Paraskevi (betyder fredag på grekiska). Byn är inte mycket att skriva hem om. Här finns några få hus, två tavernor, en småbåtshamn, en fin kyrka och två usla stränder.

Trots att Agia Paraskevi inte är mycket att hurra för var det tidigare ändå värt att köra hit, för vägsträckan var något av de vackraste man kunde tänka sig. När vi var här senast var det fina landskapet tyvärr uppätet av en skogsbrand.

 

Agia Paraskevi. Samos.

Agia Paraskevi.
Enligt den karta jag har går det en liten grusväg från Agia Paraskevi till klostret Zoodohou Pigis som ligger cirka 5 km öster om Samos stad. Jag har försökt köra den vägen, men har alltid gett upp.

 

Utsikt över Mourtia beach från klostret Zoodohou Pigis på Samos.

Utsikt över Mourtia beach från klostret Zoodohou Pigis.

 

Om du vill besöka detta fina kloster är det bättre att köra från Samos stad, via byn Kamara. Klostret med det svåruttalande namnet ligger cirka 300 meter över havet och erbjuder helt galet vackra vyer. Mourtia beach som du ser på bilden är en av de finaste på Samos.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera