Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kerveli och Klima beach på Samos
På Samos östligaste hörn finns ett gäng fina stränder, bland annat Psili Amos 1 och den lilla stranden i Posidonio. Landskapet är verkligen vackert på den här sidan av ön, och man stannar gärna längs vägen för att fotografera.

Innan man kommer fram till Posidonio (som är ett måste när man är på Samos) kan man göra en avstickare till Kerveli beach som man når via en 3 kilometer lång vindlade väg kantad av lummighet och vyer.

 

Kerveli beach. Samos.

Kerveli beach.

 

Kerveli är en liten mysig strand med småklappersten och grus. Stranden hör till de lugnaste och minst exploaterade på Samos. Hit åker många greker på helgerna för att slöa på stranden, och äta lunch på någon av tavernorna. Här finns ett par pensionat för den som vill bo där lugn och ro är ett signum.


Om man svänger höger innan man kommer fram till den extremt vackra bukten i Posidonio kommer man strax till Klima beach. Klima är en smal klapperstensstrand som är väldigt stenig, både på själva stranden, och i vattnet.

 

Klima beach som ligger nära Posidonio på Samos.

Klima beach.

 

Det kan vara svårt att ta sig i utan badskor. Det är något lättare att ta sig i vid den bortre delen av stranden. Här finns ett kafé, och en taverna precis vid vattnet.

 

Taverna Kaduna vid Klima beach på Samos.

Taverna Kaduna vid Klima beach.

 

Klima ligger ett stenkast från finfina Posidonio.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera