Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vulkaniskt fyrverkeri & Haris Alexiou på Santorini
Idag var det äntligen dags. Den stora dagen var inne och vi skulle äntligen få se vår stora favorit Haris Alexiou uppträda live för första gången. På Santorini. Utomhus. På Santo Wines. Med utsikt över vulkanerna och calderan. Kan det bli bättre? Ja, faktiskt. Det kan vara fyrverkeri samma kväll. På samma ställe. En perfekt kväll med andra ord. Hur var det då? Jo tack, bara bra.

 

Konsert med Haris Alexiou.

Kö till insläppet och kö till att köpa biljetter.

 

Konserten skulle börja klockan 22.00. För att vara säkra på att få bra platser var vi där redan 19.30. Vi tänkte även passa på att se solnedgången en gång till. Den kan man inte se nog av. På typiskt grekiskt vis var kön till ingången och biljettluckan en och samma kö. För att köpa biljett fick vi först slå oss fram igenom insläppskön.

 

Haris Alexiou. Santorini.

Efter lång tid i kö fick vi till sist våra biljetter. Har ni sett en vackrare biljett?

 

Soundcheck för Haris Alexiou.

När vi kom in pågick soundcheck på scen, tyvärr utan Alexiou.
Santo Wines. Santorini.

Det är svårt att tänka sig en vackrare plats än denna att ha konsert på.

 

Vi bestämde oss för att se solnedgången och fyrverkerierna innan vi tog plats framför scen. Några minuter efter att solen försvunnit började det blixtra och ryka från vulkanen. Blixtrandet och rykandet ackompanjerades efter en stund av muller. För folk som inte kände till att det var "vulkanens dag" idag var det säkert en otäck syn, för det såg sannerligen ut som om vulkanen hade fått ett utbrott.

 

Solnedgången sedd från Santo Wines.

Solnedgången sedd från Santo Wines.


När mörkret lagt sig ökade aktiviteten i vulkanen: bomber kreverade, röd lava trängde upp och flöt ner ända ner till vattnet. Det såg ut som om det var på riktigt. Både läskigt och skithäftigt på samma gång. När lavan brann som intensivast började det stora fyrverkeriet.

 

Fyverkeri på Santorini.

Den konstgjorda laven rinner långsamt från vulkanen.

 

Jag är barnsligt förtjust i fyrverkerier, och har varit det ända sedan jag var barn. När det drog igång på riktigt sken mitt leende i kapp med raketerna. Det var så vackert att jag nästan började gråta. Tänk att få uppleva ett stort fyrverkeri på en magisk plats som denna.
Fyrverkeri över Fira på Santorini.

Pampigt fyrverkeri över Fira.

 

När alla trodde att det var över startade ett nytt - nästan lika stort - fyrverkeri från Fira (som ligger mittemot vulkanerna.) Lyckan var total! När även detta fyrverkeri var över började konserten med Haris Alexiou. Vi satt kvar. Kunde bara inte lämna denna fantastiska plats.

Lavan lyste fortfarande röd och den rann sakta ner längs vulkanens klippkanter. Långt nere i calderan såg vi 16 utflyktsbåtar med vita topplanternor och röda babordslanternor sakta segla in mot hamn. Magiskt är bara förnamnet.

 

Haris Alexiou på Santorini.

Konsert med Haris Alexiou.

 

Först när alla båtar var i hamn gick vi upp för att se Alexiou. Förväntningarna var skyhöga. Tyvärr infriades de inte. Kanske för att det fejkade vulkanutbrottet var så häftigt. Kanske för att hon inte sjöng så många av "våra" låtar. Konserten var bra, inte tal om annat, men inte så bra som vi förväntat oss. Vi är ändå tacksamma att ha sett henne.

 

Köra moped på Santorini.

Inte helt enkelt att komma fram med mopeden.

 

När vi skulle köra hem rådde ett visst kaos. Bilar och mopeder var parkerade precis hur som helst. Dubbelparkering är bara förnamnet. Efter ett visst trixande lyckades jag hitta en liten lucka bakom en lastbil och körde sakta hem till Emborio. Vi satte oss en stund på balkongen, lät kvällen sjunka in och betraktade den vackra stjärnhimmeln. En ljuvlig dag var tillända.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Santorini på Kalimera »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera