Kalimera Grekland Andros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra till Arni & floden Remata på Andros

Idag har vi vandrat i ett landskap som slår det mesta vi varit med om i Grekland. Vi vandrade längs två "floder" - Katakilos och Remata - tillsammans med vår hyresvärd Yiannis, som kan allt om Andros. Vid floden Remata gick han före med en sekatör för att där fanns spindlar stora som tennisbollar. Han klippte, och klippte - och han klippte. Att han gick först gjorde med andra ord inte så mycket. Dessutom hade han en jäkligt snygg ryggsäck att fästa blicken på. :-) Som ni förstår bjuder vi bara på naturbilder idag. Håll till godo.

Men jag börjar med en bild som visar hur det såg ut i morse när vi åt frukost. Temperaturen i skuggan var då 28 grader. Ingen vind som ni ser på bilden. Inget väder att vandra i med andra ord. Men vi gjorde det ändå.

 

Bella Vista. Andros.

Frukost med vacker utsikt över stranden i Batsi.

 

 

Andros. Arni.

I det här området runt byn Arni gjorde vi dagens vandringar.

 

Katakilos. Andros.

Floden Katakilos.

 

Andros. Remata.

Här har vi kommit till floden Remata. Inte lätt att ta sig fram som ni ser.


Andros. Remata.

Som sagt, inte lätt att gå här inte.

 

Spiders on Andros.

Som väl var gick Yiannis före och högg ner alla spindlar med en sekatör.

 

Batsi restaurants and bars in Andros.

Dagens kvällsbild från Batsi.

 

Något jag inte har berört så mycket på bloggen är maten. Eftersom allt på Andros är i det närmaste perfekt så är naturligtvis också maten det. Troligen beror det på att så många greker åker hit, och då går det inte att servera någon halvmesyr.

Allt vi har ätit har varit gott och portionerna har varit minst sagt rikliga, och det oavsett vilken taverna vi har gått till. Andra saker som jag kommer att skriva mer om när vi kommer hem är de sanslöst trevliga - och otroligt humoristiska - människorna, och de fina stränderna.

 

God mat i Batsi på Andros.

Så här såg vårt middagsbord ut igår kväll. Vi åt grekisk sallad, tzatziki, potatis, grillade grönsaker, squashblommebollar, vitlökschampinjoner, small fish, bebiskalamari, grillade sardiner och gopes (fisk). Mums!

 

 « Föregående dag | Nästa dag »

 

Andros på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera