Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ett besök på Noahs Little Ark i Chania

Som jag berättade tidigare så startade min sambo en insamling på initiativ av Kalimeras artikel om Noahs Arche i Chania. Jo, sambon Agneta salade friskt bland vänner och kollegor! När det var dax att åka hade hon fått ihop nästan 1500 spänn som jag växlade in till euro, samt en påse med djurprodukter från en zoobutik.

Vi knallade in till Silke en torsdagsmorgon och hälsade på djuren och berättade vem vi var, och var vi hört talats om henne (vilket resulterade i att jag fick lämna min utskrift av Kalimeras Chaniaguide till Silke). Hon blev verkligen jätteglad för gåvan och sade att hon först trodde vi sett henne på tv då någon från Sverige hade varit där och gjort ett tv-reportage några månader tidigare.

Samtidigt var det svårt att prata med henne, och man ville inte ta upp för mycket av hennes tid då det ringde oavbrutet både på vanliga telefonen och på mobilen. Likaså faxen gick konstant. Jag fick faktiskt intrycket av att hon knappt hade något eget liv förutom djuren.

På en av bilderna håller Silke upp en liten kattunge som hade problem med ögonen, troligen medfött! Hennes engagemang är helt otroligt då hon pratade om att eventuellt göra en insamling till en ögonoperation för den här kattungen, och jag kanske kunde lägga ut bilderna och medverka till den här insamlingen tyckte hon för ett ögonblick. Hon har ju tydligen ett hjärta som är enormt och vill nog göra ännu mer än vad hon redan gör och kan. Det var i alla fall väldigt kul att träffa henne och vi sade att vi ska hålla kontakten och hon skickade med en bunke broschyrer på tyska!

Dagen därpå träffade vi på en annan förening som tydligen också hette Noaks ark. Av dem fick vi veta att de "var" Noaks ark och Silke var "Little Noahs Arch". Jag fick hala upp börsen och lägga på tio euro på en av bössorna. De hade hyrt eller lånat en stor lokal nere i hamnen och jag fick intryck av en stor organisation (säkert helt andra omkostnader än vad Silke har). Jag tror också, utan att vara negativ att det är en organisation där kanske många hjälper till, men inte i den utsträckning som Silke som lever för sina djur! Vi fick även broschyrer om bl.a. ett kastreringsprogram som verkade jättebra. De kastrerade tydligen många av de här lösspringande djuren.

Agneta framför Noahs Little Ark.

Agneta framför Noahs Little Ark.

 Agneta inne i Noahs Little Ark.

Agneta inne i Noahs Little Ark.Noahs Little Ark.

Agneta inne i Noahs Little Ark.


Katten som (förhoppningsvis) skulle få genomgå en ögomoperation.Agneta lämnar över 150 Euro till en glad och tacksam Silke.

Agneta lämnar över 150 Euro till en glad och tacksam Silke.

 

Richard och Agneta

 

Reportaget som inspirerade Agneta och Richard »

 

Kreta på Kalimera »HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera