Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykter till byarna på Amorgos. Del 1.

Färden fortsatte i tidiga timmen från Astypalea mot Amorgos. Blue Star Paros kändes ganska ödslig på folk. Det var säkert många som sov i sina hytter. Efter en stund började det ljusna mot öster och solen färgade himlen rödare och rödare. Vackert var det.

 

Astypalea mot Amorgos

 

 

Det började bli lite pirrigt nu, man såg Amorgos med sina berg på vänster sida. Snart skulle vi "runda" ön och komma till Egiali. När jag såg viken, så kände jag igen mig med en gång, efter alla bilderna man har sett. Fick en lugn och behaglig känsla inom mig. När vi kom ut från båten fanns det 2 damer där som presenterade sina hotell. Vi fastande för en som heter Pelagos (Konstigt, va!!)

Det visade sig vara väldigt bra och låg en liten bit upp i backen från där båten lade till. Vi gjorde oss hemmastadda och måste ut till byn och kolla förstås. Jag hade bestämt mig för att inte ha för stora förhoppningar på ön utan ha öppna sinnen och få min egen bild. Egiali kändes bra med en gång. Svårt och förklara, men kände någon slags lugn och förnöjsamhet. Badet var ju underbart. God mat på tavernorna och man fick till och med kvitto på vissa. :-)

 

Taverna Egiali. Amorgos.

Taverna Egiali.

 

Stranden i Egiali på Amorgos.

Egiali.


Vi hyrde bil i 4 dagar. Vi fick den i Egiali och lämnade i Katapola. Det var en bra lösning.

Nästa morgon styrde vi bilen mot bergsbyarna.

Vi började med Tholaria. Man fick parkera bilen utanför innan man gav sig iväg och utforska gränderna. Vi hade ju Jannes E-guide med oss och hade läst på ordentligt! Det var härligt och går runt och möta både åsnor och skolbarn som önskade "kala kalokerri". Utsikten över dalen nedanför var fantastisk. Träffade också på folk som vi hade sett nere i Egiali. Många jobbar ju där nere med turismen.

 

Utsikt från Tholaria på Amorgos..

Utsikt från Tholaria.


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera