Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ett par återbesök & en ny bekantskap. Del 2.

Men hur skulle vi känna inför Fourni? Skulle den fina lilla ön som vi gillade så mycket förra året också kännas lika underbar vid ett andra besök? Redan när färjan angjorde hamnen fick vi svar på den frågan. Allt var som det skulle. På kajen stod våra vänner från Umeå och väntade. Efter en hel del lägenhetsdiskussioner med Patra från Patras Rooms, var vi tillbaka i vår studio från förra året.

Patras är ett underbart ställe att bo på, särskilt om man är många. Det är nästan som ett Villa Villerkulla med trappor och träd, små trädgårdsplättar och gömställen. Vår altan blev en naturligt sammlingsplats på eftermiddagarna, för ett glas vi och lite snacks innan middagen.

 

Utsikten från Patras Studios på Fourni.

Utsikten från Patras Studios.

I tre dagar hade vi en gemensam semester med två barnfamiljer från Umeå, innan vi delade på oss igen. Tala om att det var fråga om långbord! Sex vuxna och åtta barn tar en del plats! Fourni var ännu bättre 2010.

 

Restauranger på Fourni.

Långbord längs gatan.

 

 

Chryssomilia. Fourni.

Utsikt längs vägen till Chryssomilia. På den stranden åt vi lunch.

 

Det var med motstridiga känslor vi lämnade Fourni efter totalt fem dagar, för att styra kosan mot Lipsi. Det skulle bli spännande att hinna med en ny ö också, och vi hade bokat hemresan från Kos, så åt det hållet skulle vi ju i alla fall. Ytterligare en transferdag på Samos, och en ganska lång resa med Nissos Kalymnos innan vi anade Lipsi vid horisonten. Det var spännande att åka förbi Agathonissi, som vi också pratat om att besöka, och Patmos såg också fint ut.

Ankomsten till Lipsi började inte så bra. Vi tjorvade en hel del med roomsare som inte talade klarspråk om hur deras lägenheter var beskaffade, och vi fick åka fram och tillbaka i omgångar för att följa med och titta, bara för att om och om igen bli besvikna. Hungern satte in, och barnen började bli trötta. VI hade ju trots allt stigit upp kl. 5 den morgonen, och nu började det märkas.

Till slut nöjde vi oss med en studio på Anna Studios. Det var verkligen en trevlig ägare, och en jättefin innergård, men själva studion var så där. Billigt dock, bara 25 euro, så vi tvättade av oss och gick ut för att äta.


Maten på Lipsi var helt underbar, kanske den bästa vi har ätit i Grekland. Lipsi var dock lite av en besvikelse för oss, även om det kändes bättre och bättre, ju längre vi stannade. Vi bytte boende till en superfin lägenhet, med balkong som vätte mot bageriet. Stranden i byn var jättefin. Men det var lite "mini-charter-känsla" över ön, något som vi var helt oförberedda på.

Jämfört med Fourni och Ikaria kändes Lipsi exploaterat på ett helt annat sätt. Liiite mer tillrättalagt. Men, som sagt, vi hade det väldigt bra och njöt av våra sista dagar i Grekland. Båtturen till alla småöarna runtomkring var en verklig höjdare! Vilket vatten!

 

Magisk natt på Lipsi.

Magisk natt på Lipsi.

 

Stranden i Lipsi by.

Stranden i Lipsi by.

 

White Island. LIpsi.

Underbar båttripp med fantastiska bad.

 

 

Vi flög alltså vidare från Kos, en ö där vi var tvungna att övernatta två nätter, för att färjetiderna inte stämde. Oj. Vi gillade inte att komma till Kos. Men, vi gjorde det bästa av situationen, skämde bort oss med pool och hade det ganska bra trots allt. Barnen var nöjda så länge de fick bada, maken så länge han fick cykla och jag satt och längtade till mina vänner på nästa resestopp - Italien, dit Ryan Air skulle ta oss.

Vi klarade oss helt opåverkade av färje- och flygstrejeker, tack och lov. Ikaria och Fourni ska vi tillbaka till. Kanske har vi hittat "vårt ställe" i Grekland nu - efter bara 7 luffar? I år spenderade vi ca 1400 kr per dygn, inklusive allt på plats, exklusive alla flygresor. Vi var borta i 18 dagar. Dyraste boende 45 euro (Lipsi), billigast 25 euro (också Lipsi). Bästa boende Valetas (Ikaria). Bäst mat - Lipsi. Vackrast - Ikaria. Fourni vinner i bäst stämning-tävlingen.

Nästa sommar blir det ett upphåll i vår underbara Greklandsluff-tradition. Vi åker till Australien över jul, och där tar pengarna slut! Vi håller tummarna för att vi kan spara ihop stålar till en luff 2012 istället!

 

Familjen Hammar-Nilsson som längtar alltid till Grekland

Hälsningar Familjen Hammar-Nilsson som längtar alltid till Grekland.

 

Fourni på Kalimera » | Lipsi på Kalimera »

 

Börja om »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera