Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fågelskådning på Lesbos. Del 4.

Gavathas är raka motsatsen till Eressos. En by i förfall kan tyckas, men den hade en fridfull charm med sin lilla fiskehamn och fina strand som verkligen tilltalade oss. Vi fyra var förövrigt de enda utsocknes och säkert det stora samtalsämnet på bytavernan. För logi lyckades Åke väcka liv i och starta igång hotell Paradise med fantastiskt läge över stranden. Paradise drivs av en amerikanska vid namn Stacey Katehos.

 

Paradise hotel i Gavathas. Lesbos.

Paradise hotel i Gavathas.


Gavathas - en liten idyll. Lesbos.

Gavathas - en liten idyll.

 

 

Från Gavathas gjorde vi lite längre dagsutflykter, bla annat till Sigri (nej vi lyckades inte hitta Mikaels och Jonnas hus) och Petra/Mylovos. Vi tog oss också till ställen där vi såg exotiska fåglar som Blåkråka, Sommargylling och Biätare. Att ge sig ut på lite mindre vägar var för övrigt fantastiskt, landskapet var på många ställen bedårande. En kväll tog vi bilen upp till en liten by, Liota (Lygeri) för minnesvärd middag. Inte ett ord kunde avhandlas på engelska däruppe utan det var teckenspråk och grekiska som gällde. Efter middagen blev det promenad ner till havet i mörkret och på morgonen efter hämtades bilen, efter tidig fågelskådarpromenad upp till Liota.

 

Svarthuvad sparv. Lesbos.

Svarthuvad sparv.


Rödhuvad törnskata. Lesbos.

Rödhuvad törnskata.

 

Utöver naturupplevelser och fågelskådandet försökte en av resenärerna, Claes, att fotografera och utfodra alla Lesbos katter. På Kalimera kan nog bara Arne mäta sig med detta abnorma intresse för skabbiga lösdrivare.

Inför sista natten flyttade vi oss till en liten by mellan Mytilini stad och flygplatsen eftersom flyget till Aten avgick tidig morgon. På vägen dit lyckades vi köra vilse uppe i Lesbos höga berg. Vi vet fortfarande inte om de vita vägarna på kartan är vandringsstigar eller vägar, de ska hursomhelst undvikas i fortsättningen om inte jeep är inhyrd. Men vackert och öde var det där uppe.


Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera