Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Del 3. Ios.

Tredje dagen lördag 6 september
Lätt frukost, sedan iväg till Maganari, bra väg ända fram, efter c:a 40 min. Vägen söderut går i stor båge norrut innan den vänder söderut. Mäktiga vyer uppifrån ryggen. Härliga frisiktskurvor på vägen, härligt. Det blev en dela gasa i kurvorna. :-)

 

Psathi. Ios.

Dominoviken och Psathi till höger om kullen, Iraklia i fonden.

 

 

Vi tog den vänstra vägen ner till stranden, fick brunch på tavernan där, gott! Nu var vi redo för upptäcksfärd runt stranden/stränderna. Mycket fina och bra stränder riktigt badbart. Men vi tyckte att Maganari gjorde ett ödsligt intryck, nästan all bebyggelse låg långt ifrån strandlinjen. Förmodligen beroende på att vid högvatten går vattnet långt in. Inte var det mycket folk heller, fylldes på under dagen. När det mulnade på eftermiddagen återvände vi till Mylopotasstranden. Vi körde "bakvägen" in till byn den på än så länge "avstängda" vägen, nyasfalterad, bred och fin. Via Kato Kambos och sedan till Chora. Därefter mot stranden och ett härligt dopp.

PA lyckades roa de omkringliggande på stranden en stund, att få på sig fuktiga badbyxor är vanligtvis inte lätt. Lyckas man sedan dessutom få in bägge benen i samma ben på innerbyxorna, då blir det riktigt tungt, väldigt tungt! Ett förfärligt slit kan jag meddela och inte tusan kom badbyxorna tillräckligt högt upp!

Enligt utsago utbröt stor munterhet runt om på stranden. Min koncentration var dock på annat håll så jag kan inte uttala mig i den frågan. Men felet uppdagades och si då gick det lätt som en plätt! Det är mycket man får stå ut med som ö-luffare.

Vi njöt av sol och bad fram till sena eftermiddagen. Därefter alla de sedvanliga bestyren och sedan planering inför kvällen och även söndagskvällen, då vi skall äta på Unique som ligger på c:a 250 m höjd på sluttningen av berget Vuoni. Transfer ingår så vi ringde och bokade både och eftersom vägen inte är den bästa den sista biten upp på berget.

Men ikväll skulle vi äte på The Nest! Samtidigt blev det arbete igen för PA, bara slit och släp. Nu skulle vägen till The Nest, The Mills och Ouzeri Katogi dokumenteras på ett för oss vanliga dödliga begripligt sätt. Ingen guide nämnd eller glömd. :-)

Enklaste vägen är börja vid avtaget till stora vägen in på ön, vid kyrkan i utkanten av byn åt Mylopotasstranden. Ta av där, promenerar du, ta till vänster (enkelriktat) när gatan delar sig i ett Y och gå fram till trappan på vänster sida. Kör du fordon ta den högra delen i Y:et uppför backen, ta sedan första till vänster och sedan vänster igen där är trappan och glöm inte att parkera. Gå uppför trappan och gå snett höger över "plattan", The Mills ligger där till höger några trappsteg ner.

Är du på jakt efter The Nest/ Ouzeri Katogi gå "igenom" The Mills till den stora vita trappan. Gå ner för trappan, ta till vänster in i gränden, gå något hundratal meter tills du ser den gröna skylten till The Nest på höger sida. Vill du äta där kliv in och låt dig väl smaka.

Har du tänkt dig till Ouzeri Katogi vänd dig om, mittemot ingången till The Nest finns en gränd, gå ner där. Sedan första (och enda) till höger, och sedan första till vänster. Gå sedan på vänster sida i den gränden, efter några få steg "ramlar" du ner för trappen till Ouzeri Katogi. Vi hittade till The Nest och vi åt Papoutsakia, aubergine och ostbollar med vin 26 €. Det var massor av folk där och åt, mest greker. Där var ett stort sällskap där prästen deltog i festandet. Vi snirklade oss sedan ner till torget bakom katedralen där Taverna Pithari och baren med levande musik ligger. Det finns även en ATM vid torget.

 

Ouzeri Katogi. Ios.

Även denna kväll var det levande musik och sång.

 

Vi avnjöt musiken och sången med lite vitt innan vi drog oss hemåt. Efter en härlig och mycket omväxlande dag la vi oss mycket nöjda efter en stund på terrassen.

 

Resebrevet fortsätter här »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera