Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Karpathos i maj. Del 2.

Då vi inte är modiga nog att hyra bil/moped tog vi istället taxi en dag till ”Apella” – så fint det var! Verkligen vackert Apella ligger ca 2 mil från Pigadia. Stranden består av grov sand och småsten men det fanns solstolar att hyra med parasoll. Tyvärr var det inte så långgrunt och det var lite läskigt eftersom vi är ovana men det gick bra. Fanns en hel del fina fiskar som vi försökte ta kort på med vattenkamera, fotona blev tyvärr inget bra….

Ovanför stranden finns en mysig taverna som har dryck, mat, glass, toalett och vi åt lunch där. Färsk fisk och souvlaki, gott! På eftermiddagen kom taxin tillbaka och hämtade oss, vi bokade honom när han lämnade av oss Samma trevliga kille som berättade om ön och tipsade om platser att se. Resan kostade ca 500 kr tur och retur, väl värt pengarna!

 

Apela. Karpathos.

 

 

Vår andra resa till Karpathos var 2 veckor i maj 2014, denna gång bokade vi med Apollo och boendet på hotell ”Parasol” (8786 kr, 15-29/5). Det hotellet var mysigare än Diakonis pga att det var mer träd runt om, märks att det funnits några år. Parasol har även en restaurang som är mysig och har jättegod mat! Vi hade rum längst in på gården och andra våningen. De som bodde närmare vägen stördes lite av trafiken men det gjorde inte vi. Utsikt över poolområdet, restaurangen och det stora fina citronträdet.

 

Hotel Parasol. Karpathos.

 

Denna gång bokade vi en guidad busstur med Apollo, ”Ö-rundtur” på ca 8 timmar (35€/pers). Eftersom vi inte kör själva så var det ett bra alternativ och vi fick verkligen se ön. Åkte genom fin natur, fina utsiktsplatser, gå i några byar, ett museum och avslutade resan med kvällsmiddag på ”Under the trees”. Verkligen god mat och en underbar solnedgång!

Enda nackdelarna med bussturen var att det tyvärr var den varmaste dagen och att de inte förvarnade om trapporna i byarna. Stod inget om många trappor i pappret vi fick innan bokning. De som hade svårt att gå klarade inte av promenaderna utan fick vänta vid bussen och även vi som kan gå ordentligt tyckte det var jobbigt… Har påtalat det till Apollo men fick inget svar

 

Bussutflykt på Karpathos.

 

I samband med att vi bokade resan 2014 kom jag på den brillianta idén att vi skulle boka boende på västkusten på Karpathos. Kollade runt på ”Booking.com” och hittade ”Seaside Studios” på Arkassa för 271 kr/natt. Vi bokade den och det var verkligen kul att komma till den sidan av ön och stranden ”Agios Nikolaos” som vi hört talas om. Tog en taxi även denna gång (48€)och jag måste säga att det är kul att åka med taxichaufförerna då det blir lite mer personligt och vi får tips och en inblick i deras liv. Denna gång pratade vi lite politik och om avbefolkningen av ön som tyvärr sker, de flesta unga flyttar från ön för studier och kommer sedan inte tillbaka.

 

Seaside studios. Arkassa. Karpathos.

 

Seaside studios ligger nära stranden och är ett lummigt boende med trevliga värdar, ägaren bor i USA men hennes föräldrar tar hand om rummen och trädgården. Att få färskt bröd på morgonen som mamman bakat till oss var inte helt fel Den första dagen var det kanonväder och vi badade länge i det fina och långgrunda vattnet.

Lunchen intogs på tavernan som ligger på stranden, tyvärr var det inte mycket att välja på, blev varsin ost-skinktoast och Mythos. Dag 2 i Arkassa var inte lika roligt då det var storm o höga vågor, så denna dag blev det inget badande utan vi promenerade istället in till byn medan vi inväntade taxin.

 

Agios Nikolaos beach. Karpathos.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera