Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 7.

Morgonen därpå, den 26 juni, köper vi bröd på ett konditori i närheten och kokar kaffe samt njuter av ”utsikten” från balkongen där vi äter vår frukost.

 

Utsikt från balkongen. Naxos.

Utsikt från balkongen.

 

 

Alldeles i närheten har vi även en busshållplats, även om det inte var lätt att förstå vilken sida av gatan bussen till stranden skulle gå från. Turisterna stod på den ena sidan men det visar sig vara för att där var det skugga. När bussen kom gick alla över till andra sidan av gatan och det kan bli fullt så vi lärde oss att ställa oss i tid vid stolpen. Vid nåt tillfälle tog vi taxi till / från stranden för 10€, men hellre det än att svettas på en knökfull buss eller vänta på nästa.

Första dagen på Naxos tog vi oss till Agio Prokopios stranden som bjöd på ”kretasand”. Vi, som gillar sten-/klippbad, var förberedda på sandstränder här på Naxos så vi tar det och njuter av sol och värme.

Vi skickade meddelande hem om att det är +28C. Som svar fick vi hemifrån att det har man inte haft sammanlagt på tre dygn den veckan och kylan fortsatte även veckan därpå – bra inprickad Greklands-semester kunde vi känna just då.

På kvällen tog vi oss ut till Palatia-ön, som man når från slutet av hamnpromenaden, och Naxos-symbolen Portara och den underbara solnedgången där.

 

Palatia. Naxos.

Palatia.

 

Portara. Naxos.

Portara.

 

Solnedgången på Naxos.

Solnedgången.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera