Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Min singelresa till Molyvos på Lesbos. Del 1.

Jag hade som vanligt läst på ordentligt om resmålet, köpt alla böcker, E-guider som finns att få tag på. Ja är en riktig nörd när det gäller mina Greklandsresor, ja alla resor för den delen... jag lusläser allt så när jag kommer till resmålet så känns det oftast som att jag redan varit där :) . Det är en stor del av mitt resande och mitt intresse och det känns som jag förlänger semestern på något sätt. Min familj var ganska så trött på både mej och resmålet långt innan vi ens kommit iväg!!! :) men nu för tiden är det bara min katt som måste lyssna på mej, hon brukar jama glatt dom första veckorna....men ger även hon upp till slut stackarn :) .

Nåja! När dagen var inne för avfärd packade jag bilen och gav mej av till Arlanda. En resa som borde ta ca 3h, men för att vara på den säkra sidan i fall något skulle hända på vägen så beräknade jag att resan skulle ta ca 6h, utifall att. Man kan säga att jag hade en hel del tid att slå ihjäl innan man fick checka in :) .

När vi var i luften så hörde man pilotens röst, som man brukar göra där han berättar om flygrutten, vädret mm. Men denna pilot var inte som alla andra piloter.

Han sa en massa roligt under hela flygresan, han fick alla att slappna av och skratta. En av monologerna som han sa var: Ni som sitter till Höger ser nu en massa vackra berg, ni till vänster ser!!!!! ja en massa moln....ni som sitter till höger ser nu Greklands vackra ö värld, ni som sitter till vänster ser!!!!!! Ja som man bäddar får man ligga :) . Det var den roligaste flygresan jag någonsin gjort... man bara väntade på att piloten skulle greppa mikrofonen.

Framme på Lesbos kom den obehagskänslan jag haft innan resan, den om alla flyktingar man sett, läst och hört om. Känslan av hur ska jag kunna vara så egoistisk och kunna njuta, skratta äta gott när det finns så många andra som lider runt omkring mig? En svår balansgång detta. Alla mina andra resor till Grekland har jag kunnat njuta av min enda veckas semester UTAN dåligt samvete, denna semester kändes därför inte lika njutbar som vanligt, om ni förstår hur jag menar.

Men jag tänkte göra det bästa av denna resa ändå. Jag hade med mig extra bagage med kläder som jag donerade och sen tänkte jag försöka njuta av min vecka så gott det gick.

Jag åkte charter denna gång, efter alla avsläpp vid olika hotell återstod det bara ett par och jag kvar som skulle bo på samma hotell. Dom fick sin nyckel och försvann, jag fick min och gick till mitt rum, öppnade balkongdörrarna på vid gavel för att insupa den vackra utsikten från min veranda!!

 

Hotell Molyvos. Lesbos.

Öhh!!! Ja detta var min vackra utsikt... en aning besviken blev jag kan jag säga. Inget blått hav här inte.

 

 

Men det jag däremot fick var bra grannar! Paret bredvid mig var ett par i min egen ålder som åkt på sin första semester utan sina barn, ett par goa Göteborgare!!! Vi delade många trevliga stunder på vår gemensamma veranda under veckan! Så utsikten gick an, men vill inte ha den igen nästa gång jag kommer till Grekland. Poolen på hotellet nyttjade jag en hel del.

 

Pool. Molyvos. Lesbos.

Vacker utsikt från hotellpoolen över Molyvos.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera