Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mirtos, Plaka och Heraklion på Kreta. Del 1.

Mot Arlanda halv två på natten. Flyger med Ving på flygstolar, det är smidigt. I år har vi ingen bli på resan utan använder oss av buss och taxi. Väl framme i Heraklion gäller det att hitta busstationen med bussar öster/söder ut. Lokalbussen från flygplatsen stannar på helt annat ställe, efter att ha frågat flera personer ställer jag frågan till en mycket trevlig polis, får en detaljerad vägbeskrivning.

 

Flyger med Ving på flygstolar.

 

 

På stationen får vi vänta ett tag, passar bra med lite mat från serveringen. Härlig bussresa ner till Ierapetra och därifrån till Mirtos med taxi. En mycket pratglad yngre taxichaufför. Checkar in på Villa Mertiza, där var det sig likt. Härligt ställe! Hann inte med något bad denna första eftermiddag, åt på den mysiga Platanrestaurangen med levande musik på kvällen. Dagarna i Mirtos handlar mycket om bad, vandringar, kortare och längre, och mycket god mat. De hade problem med vattnet, men det kom alltid tillbaka under dagen.

 

 

Mirtos. Kreta.

  

 

Den varmaste dagen, närmare 40 grader, lyckades vi pricka in vandring upp i bergen till byn Gdochia, byn var ganska tom på folk, visade sig uppe vid kyrkan att det var begravning. Från byn ner till Tertsa. Underbart med bad, och mat på strandtavernan. Sen ”bara” en dryg timme hem igen. Ingen skugga och 17 kilometers vandring, gick åt mycket vatten den dagen. På kvällen var det över 30 grader vid 22.00-tiden.

 

Gdochia. Kreta.

 

Tertsa. Kreta.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera