Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 12.

Morgonen 3 juli åkte vi till Perivolos för att bada och bara njuta av sol och värme i slutet av vår resa. Trots den svarta sanden känns det inte konstigt att bada där, men sanden blir varmare i solen.

4 juli blev det stranden på Perissa och då blåste än värre än de senaste dagarna och den svarta lavasanden piskade upp mot allt och alla.

 

Perissa. Santorini.

Perissa.

 

Dock innebar det även att vågorna började rulla in mot stranden och då måste vi ju leka – speciellt jag får nästan aldrig nog av att rulla in mer eller mindre kontrollerat i strandgruset.


Magsurfing i Perissa på Santorini.

Magsurfing i Perissa.

 

Sammantaget är vi glada över att ha varit på Santorini men inget vi längtar tillbaks till. Dels är det kommersiellt värre i Fira och långt till stränderna om man ska bo i stan. Stränderna på Naxos och Mykonos var dessutom klart charmigare och bättre, men som transit-ö är Santorini ett bra alternativ.

På kvällen orkade vi bara att titta på första matchen i fotbolls-VM, oj där kom det, då Norwegian-planet skulle gå kl 5.25 på morgonen den 5 juli.

Det blev vår nittonde och sista dag i Grekland för den här gången, men vi kommer tillbax.

Det kan vara svårt att tag i information om hur färjorna går mellan öarna söder om Aten till/från Santorini eller Kreta, men den här bilden kanske kan vara till hjälp?

 

Färjerutter i Kykladerna i Grekland.

 


Mythos öl i Grekland.

En sista Mythos och jassas från Harri & Nina för den här gången.

Hälsningar Harri & Nina

 

Santorini på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera