Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Boka hotell i Grekland
En av myterna med att öluffa är att det är svårt att hitta någonstans att bo, men så är det absolut inte. När färjan lägger till i hamnen står där i regel rumsuthyrare och väntar på din ankomst alla vill att just du ska bo på deras fantastiska pensionat. När du kliver av båten märker du direkt om det finns gott om rum.

 

Rumsuthyrare i hamnen på Ios.

Rumsuthyrare i hamnen på Ios.

 

När man har sagt ja till rummet och man är överens om priset måste man i regel lämna ifrån sig sitt pass till uthyraren. Passet får man tillbaka när man har betalt. Fråga alltid vad uthyraren heter och var du kan få tag i honom/henne. En anledning till detta är om du vill fråga om något, kanske behöver du toapapper eller du kanske vill checka ut och betala tidigare än vad du tänkt dig.

Om jag och Camilla inte har bokat i förväg går jag runt och letar på egen hand, medan Camilla väntar med packningen på någon taverna. Jag går runt och letar efter skyltar där det står "Rooms", "Studios", "Pension" eller något liknande. När jag hittat vårt drömhus knackar jag på och frågar om det finns några lediga rum. Har jag tur kan jag välja rum själv och den där stora balkongen med utsikt över havet är helt plötsligt vår. Om vi däremot reser under högsäsong, eller om vi vet var vi vill bo (vi kan ha bott där tidigare), mejlar vi som sagt hemifrån och bokar. I och med att det numer finns trådlöst internet på alla öar har vi börjat boka på plats när vi vet vilken ö vi ska åka till härnäst.

 

Avanti Hotel i Chora på Ios.

Standarden är oftast bra även på små pensionat, som detta i Chora på Ios.
Standarden på rummen är oftast bra även om inredningen är enkel och spartansk. På rummen finns det alltid dusch och toalett. Handduk, tvål och toapapper ingår som standard. Om något skulle saknas påtalar du bara detta för din hyresvärd. Oftast finns det kylskåp på rummet och ibland finns det kök eller kokplatta.

Under lågsäsong behöver man inte boka rum i förväg. Då finns ett stort överskott på rum. Om du däremot besöker Grekland mellan den 15 juli och 31 augusti kan det vara klokt att boka rum i förväg. Booking.com är en mycket bra sajt att boka hotell på. Under senare år är det allt fler som bokar i förväg via exempelvis booking.com, även jag har börjat göra det, och det fungerar mycket bra.

 

Hotell i Imerovigli på Santorini.

Att bo med så här fint i ImerovigliSantorini kostar skortan.

 

Priserna varierar beroende på när: lågsäsong eller högsäsong, var: populär ö eller mindre populär ö, - och hur: pool, kök, internet på rummet etc. Skillnaden mellan öarna kan också skilja sig markant. Betalar du lite för ett dubbelrum på en ö kan samma typ av rum kosta dubbelt så mycket på grannön. Det handlar som alltid om tillgång och efterfrågan.

Snittpriset för ett dubbelrum med normal standard ligger mella 30 € och 100 € under högsäsong (15 juli och 31 augusti) och mellan 30 och 60 € under övriga månader. Prisexemplen är per rum och INTE per person. OBS. Grekland införde en hotellskatt i januari 2018 »

 

Tips på bra hotell i Grekland »

Fler tips inför din resa till Grekland »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera