Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2010-07-27, 15:02
Admirala Admirala är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 2 620
Standard Sv: Rysansvärda bjudviner

Citat:
Ursprungligen postat av anoula Visa inlägg
... ställer fram en karaff kallt rödvin på bordet och så blir ryktet därefter.
Synes det er verre når de setter fram en karaffel romtemperert rødvin på bordet

Altfor mange, ikke bare i Hellas, oppfatter romtemperert som "den temperaturen som er i rommet man drikker vinen i" (som kan være over 30 grader i Hellas ).

Noe som selvsagt er helt feil. Antakelig kommer uttrykket romtemperert fra en tid da rommene var adskillig kaldere enn de er nå, i vår elektrisitetsoppvarmede verden.

En rødvins temperatur skal aldri være over 18 grader, og det gjelder for de edleste druene. En billig/enkel rødvin skal ha rundt 15 grader. Om bare grekere (og andre) kunne lært seg det!!!!

En kald rødvin blir fort varmere i Hellas, så jeg vil helst ha rødvinen min servert iskald der, gjerne i isbøtte. Den varmes fort opp til 15 grader i glasset. (Jeg drikker ikke såååå fort )
Svara med citat