Visa ett inlägg
  #19  
Gammal 2010-08-10, 16:25
Bertil Lindroos Bertil Lindroos är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 119
Standard Sv: Auberginertips !

Här kommer en variant med auberginer som jag brukar göra är riktigt gott, vet inte vad det heter, men åt det på Kreta senast.

Kreta minne med Aubergine & halomi ost.


Detta behöver du : Auberginer ,lök, vitlök, mogna tomater, persilja, oregano, olivolja, salt,peppar.

Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor,blötlägg dom en stund i saltat vatten, drar ut lite beska ur dom. Skölj dom sedan noga så att saltet försvinner.
Fräs dom sedan i lite olja på båda sidor,tills dom mjuknar, och fått fin färg.
Hacka sedan en ganska stor lök och fräs den mjuk tillsammans med 2 hackade vitlöksklyftor.
Riv 3 st mogna tomater på den grova sidan av rivjärnet, skär ett kryss i tomaten så går det enkelt
Att riva och skalet blir kvar.
Blanda sedan löken, rivna tomaterna, en stor knippe hackad persilja, oregano i en kastrull och koka ihop det till en ganska tjock röra, salta & peppra efter smak.
Lägg auberginerna i en ungsform, skiva osten tunt ca ½ cm tjock…lägg en ostbit på varje aubergin, skeda över lite av tomtatröran över osten, toppa sedan med en aubergin skiva , täck sedan med resten av tomatröran, gratinera sedan i 250 grader i ca 45 min..tills tomatröran fått en lite skorpa.
Godast att äta när den är ljummen eller kallt, till ett gott grovt bröd.
Kali Orexi!!! (smaklig måltid)

Bertil
Svara med citat