![]() |
#19
|
|||
|
|||
![]()
Här kommer en variant med auberginer som jag brukar göra är riktigt gott, vet inte vad det heter, men åt det på Kreta senast.
Kreta minne med Aubergine & halomi ost. Detta behöver du : Auberginer ,lök, vitlök, mogna tomater, persilja, oregano, olivolja, salt,peppar. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor,blötlägg dom en stund i saltat vatten, drar ut lite beska ur dom. Skölj dom sedan noga så att saltet försvinner. Fräs dom sedan i lite olja på båda sidor,tills dom mjuknar, och fått fin färg. Hacka sedan en ganska stor lök och fräs den mjuk tillsammans med 2 hackade vitlöksklyftor. Riv 3 st mogna tomater på den grova sidan av rivjärnet, skär ett kryss i tomaten så går det enkelt Att riva och skalet blir kvar. Blanda sedan löken, rivna tomaterna, en stor knippe hackad persilja, oregano i en kastrull och koka ihop det till en ganska tjock röra, salta & peppra efter smak. Lägg auberginerna i en ungsform, skiva osten tunt ca ½ cm tjock…lägg en ostbit på varje aubergin, skeda över lite av tomtatröran över osten, toppa sedan med en aubergin skiva , täck sedan med resten av tomatröran, gratinera sedan i 250 grader i ca 45 min..tills tomatröran fått en lite skorpa. Godast att äta när den är ljummen eller kallt, till ett gott grovt bröd. Kali Orexi!!! (smaklig måltid) Bertil |
|
|