|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Ost? 
			
			Är det någon som vet om man kan köpa någon ost här i Sverige som liknar den där fantastiska osten de har i Amorgos-salladen på ön? Och vad *är* den där fantastiska osten egentligen?
		 | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Ost? 
			
			
Hur ser den ut?
		 | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Ost? 
			
			Mjukare, grynigare, serveras ofta med rikligt med kapris. Så här: http://4.bp.blogspot.com/_VhKaW1o6xc...gos_cheese.jpg | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Ost? 
			
			Ser ut som mjuk fetaost antagligen gjord på get eller fårost. Eva | 
| 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Ost? Citat: 
 /kimmen | 
| 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Ost? Citat: 
 Eva | 
| 
			 
			#8  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Ost? 
			
			Har hört med en kontakt i Aegiali och fått svar: Misitra är gjord av getmjölk. När de gör ost här så blir det först malaka (en mjukost nästan utan smak alls men otroligt god och smälter i munnen), nästa steg i processen ger misitra som egentligen heter kseno misitra vilket betyder syrlig, sedan sist blir det hård osten (graviera/gruyere). Eva L: det du ätit kanske är malaka-osten (heter faktiskt så men betoningen är på maLAka)? Hursomhelst så blir det nog svårt att hitta Misitra / Mizithra i Sverige är jag rädd. Änne mer anledning att längta tillbaks! | 
| 
			 
			#9  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Ost? 
			
			Fast den jag åt var smakrik. Jag ska fråga en grekisk vän som är delägare i ett företag som importerar grekiska produkter främst ekologisk olivolja och honung om han känner till om osten finns i Sverige. Antar att du redan kollat på Hötorgshallen och Östermalmshallen? Eva | 
|  | 
| 
 |  |